Menu
A+ A A-

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με τον ΓΓ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Νέα εικόνα 2

ΑΡ ΠΡΩΤ : 790                                                                                                   AΘΗΝΑ, 16/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

            Την Παρασκευή 13/3/2020 πραγματοποιήσαμε μαζί με τον δικηγόρο κο Τεμπονέρα Διονύσιο συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΙΣ κο Γιώργο Ελευθερίου.

            Συμφωνήσαμε να ενταθούν οι ενέργειες ενημέρωσης των εργαζομένων σε ιατρεία, νοσοκομεία και στον κλάδο της Ιατροφαρμακευτικής Ενημέρωσης για τους τρόπους προφύλαξης και μετάδοσης της νόσου.

            Ζητούμε από όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων που συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα Νοσοκομεία, οι Πρωτοβάθμιες δομές και τα ιδιωτικά ιατρεία για την είσοδο και την παραμονή όσων επισκέπτονται αυτά.

            Ενημερώσαμε για την απόφαση των συνδέσμων της φαρμακοβιομηχανίας για περιορισμό των επισκέψεων και των συστηματικών μετακινήσεων των υπαλλήλων. Μέτρα αυτοπεριορισμού πρέπει να ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο για την προστασία συνολικά της δημόσιας υγείας με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, στην Νομοθεσία και στις συμβάσεις που καθορίζουν τους όρους εργασίας και τις αμοιβές.

Θα καταγγείλουμε όσους στο βωμό του κέρδους θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των υπαλλήλων τους που έρχονται σε άμεση και κοντινή επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους όσο και των καταναλωτών εντατικοποιώντας την εργασία τρομοκρατώντας το προσωπικό κρατώντας ανοιχτά τα πιο «εκτεθειμένα» τμήματα των επιχειρήσεων. Θα καλέσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει όπου υπάρχουν καταγγελίες.

            Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΠΙΣ μας τόνισε ότι τα μέτρα που συνιστά ο Σύλλογος σκοπούν στην αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μακροπρόθεσμα την απευθείας επικοινωνία του Ιατρικού Επισκέπτη ως Επαγγελματία Υγείας με τον ιατρικό κόσμο.

            Καλούμε την κυβέρνηση να προσαρμόσει το Νομικό Πλαίσιο στις νέες συνθήκες και όλες τις Εταιρείες να λειτουργήσουν με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ