Menu
A+ A A-

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου 22/7/2020: Αποφάσεις ΕΕ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 845                                                                                         AΘΗΝΑ, 22/7/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΕ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

            Η ΕΕ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ εξέτασε σε συνεδρίαση της τα εργασιακά του κλάδου και τα του ασφαλιστικού μας Ταμείου.

            Εκφράζουμε την ανησυχία για τις απολύσεις Ιατρικών Επισκεπτών που πραγματοποιηθήκαν από κάποιες Φαρμακευτικές Εταιρείες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποδοθούν στην κρίση. Ένας από τους λίγους τομείς που δεν πλήγηκαν από την πανδημία είναι το φάρμακο το οποίο αντίθετα λόγω της συγκυρίας είχε ανάπτυξη.

            Οι επιχειρήσεις αυτήν την κρίσιμη περίοδο είναι ανάγκη να στηρίξουν αυτούς που διαχρονικά συντελούν στην ανάδειξη του κλάδου σε έναν από τους πιο εξωστρεφείς της Ελληνικής Οικονομίας. Δεν μπορούν θέτοντας τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο να συνεχίζουν αυτήν την νέα δύσκολη περίοδο να κερδοφορούν μέσα από την συρρίκνωση των θέσεων εργασίας. Να αμαυρώνουν τους αγώνες και την προσφορά της ιατρικής ενημέρωσης στην δεοντολογικά σωστή χορήγηση των σκευασμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και να υπονομεύουν την απασχόληση την ίδια στιγμή που αυτό που επιδιώκεται είναι η βελτίωση των όρων της επιχειρηματικής δραστηριότητας με μείωση του clawback, του rebate, της υψηλής φορολόγησης των επιχειρήσεων κλπ.

            Παρατηρούμε επίσης ότι παρά τις προτροπές του ΠΙΣ και του ΙΣΑ εξακολουθούν σε ορισμένα Νοσοκομεία να προβάλλονται εμπόδια με διάφορες προφάσεις στην πρόσβαση των Ιατρικών Επισκεπτών στον επαγγελματικό τους χώρο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Παρότι σε καμία περίπτωση ο κλάδος μας δεν ενέχεται στην εξάπλωση της νόσου είναι ο μόνος που τελικά στοχοποιείται. Υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας για να αρθούν οι απαγορεύσεις που οφείλονται στον «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων Διοικητών Ιδρυμάτων και να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Σαν ΕΕ εξετάσαμε κι άλλους τρόπους αντίδρασης αν δεν σταματήσει αυτή η πολιτική αποκλεισμού ενός κλάδου από τον επαγγελματικό του χώρο.

            Ένα άλλο ζήτημα που θέλουμε να θίξουμε είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προωθεί η ΠΕΦ μέσω του ΕΒΕΑ - που το οργανώνει. Είναι ένα ΕΣΠΑ για 1250 θέσεις μέσω Διαδικτύου διάρκειας 80 ωρών και περιλαμβάνει 4 ειδικότητες Φαρμακοϋπαλλήλων. (Ιατρικούς Επισκέπτες, στέλεχος διαχείρισης αποθήκης φαρμακευτικών προϊόντων, διεθνές εξαγωγικό εμπόριο, σύστημα διαχείρισης ποιότητας και διάθεσης φαρμάκων).

            Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ιατρικών Επισκεπτών περιλαμβάνει:

  1. Εισαγωγή στο επάγγελμα.
  2. Βασικές αρχές φαρμακολογίας.
  3. Νοσολογία.
  4. Φυσιολογία.
  5. Προφίλ Ιατρικού Επισκέπτη.
  6. Τεχνικές πωλήσεων - επικοινωνίας. (???????)
  7. Φαρμακευτικό marketing.
  8. Νομοθεσία- Δεοντολογία.
  9. Υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας.
  10. Βασικές αρχές εργατικού δικαίου.
  11. Βασικές αρχές λειτουργίας επιχειρήσεων.
  12. Ενημέρωση για εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης.

            Το ΕΒΕΑ δεν το ανέλαβε αυτοπροσώπως αλλά το έχει αναθέσει σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Την πιστοποίηση την έχει αναλάβει TUV HELLAS Αυστριακή Εταιρεία. Για κάθε μια ώρα ο εκπαιδευόμενος παίρνει 5 € δηλαδή 400 € σύνολο.

            Αν υπάρχει συνάδελφος που θεωρεί ότι του λείπουν κάποιες από τις παραπάνω δεξιότητες ή χρειάζεται τα χρήματα από το να το παρακολουθήσει δεν θα τον αποτρέψουμε βέβαια - αλλά ξανατονίζουμε ότι :

            Επαγγελματικό δικαίωμα μπορεί να υπάρξει μόνο από διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα ή από τον ΕΟΠΠΕΠ που θα εκπονήσει προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών χωρίς αποκλεισμούς. Εδώ θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η οποιαδήποτε εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται στο επαγγελματικό περίγραμμα του Ιατρικού Επισκέπτη που έχει εκπονηθεί από στελέχη της ΠΟΙΕΦΣΕΚ σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ενώ θα έπρεπε νωρίτερα να έχει προηγηθεί το ΜΗΤΡΩΟ που μας κατοχυρώνει σαν επαγγελματίες υγείας υπολόγους για τις πράξεις μας στην Πολιτεία, στις Υγειονομικές αρχές και στις Εταιρείες μας.

            Τέλος σχετικά με τις αγωγές εξώσεως που κατατεθήκαν από το ΤΕΑΥΦΕ στην Ένωση Συνταξιούχων, στο Συνδικάτο Φάρμακου και στην ΠΟΙΕΦΣΕΚ και εκδικάζονται την ίδια ημέρα (8.10.2020), θέλουμε να τονίσουμε σε αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά την «αξιοποίηση της ακίνητης περιούσιας των ασφαλισμένων» σαν δική τους υπόθεση ότι δεν είναι ιδιόκτητες του Ταμείου! Αυτό ιδρύθηκε από την ΠΟΙΕΦΣΕΚ με σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών και της Ένωσης Συνταξιούχων! Αξιοποίηση χωρίς πραγματικό και μετρήσιμο όφελος για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους δεν υπάρχει! Αν κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να είναι αρεστοί σε αυτούς που τους ελέγχουν και όχι σε αυτούς που τους εκλέγουν θα διαπιστώσουν σύντομα ότι κάνουν λάθος!

            Η ΕΕ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ αποφάσισε ομόφωνα να συντονίσει της ενέργειες της με τα άλλα διωκόμενα από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ Σωματεία του κλάδου και να αναδείξει το σκάνδαλο της δίωξης των συνδικαλιστικών Οργανώσεων από τον φυσικό τους χώρο όχι μόνο νομικά αλλά και κοινωνικά, κοινοβουλευτικά και συνδικαλιστικά με κάθε τρόπο. Πρώτο βήμα η συμμετοχή μας μαζί με στελέχη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα Σωματεία του Φάρμακου σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 2 μμ στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ.

  • ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ