Menu
A+ A A-

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου 11/12/2021: Αποκαλύψεις τελευταίων ημερών

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1049                                                            AΘΗΝΑ, 11/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

            Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για δράση παράνομών κυκλωμάτων φαρμακευτικών εταιρειών, γιατρών, φαρμακοποιών, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την ανάγκη θεσμικής θωράκισης του χώρου της ιατρικής ενημέρωσης.

            Το σκάνδαλο αυτό έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο Novartis και να κάνει φανερό, ότι μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μπορούν να διαφθείρουν συνειδήσεις σε οποιονδήποτε χώρο, πολιτικό, κοινωνικό ή οικονομικό.

            Έτσι μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και να μην προσπαθούν να βρουν εύκολα θύματα. Ο κλάδος των Ιατρικών επισκεπτών αποτελεί μία σημαντική πηγή ενημέρωσης του Ιατρικού και Φαρμακευτικού χώρου για τα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στο Φάρμακο και ουδεμία σχέση έχει με απάτες και σκάνδαλα.

            Η Ομοσπονδία μας επανειλημμένα, έχει επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πλαισίου που θα προστατεύει το χώρο μας από τέτοια φαινόμενα, έχει αναλάβει δράσεις, όπως την κατάθεση του περιγράμματος εργασίας και συνεχίζει τις προσπάθειες για την κατοχύρωση του επαγγέλματος και την ένταξή του στα επαγγέλματα υγείας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 2020

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ