Menu
A+ A A-

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Νατάσα Κατρανίδου - 105,5 Στο Κόκκινο - 15/6/2021

Το πώς βιώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της τις επερχόμενες εργασιακές αλλαγές μετέφερε στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε” η Νατάσσα Κατρανίδου, πρόεδρο του Σωματείου στην Estee Lauder και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σε επιχειρήσεις Καλλυντικών και Αισθητικής.
Μεταξύ άλλων, είπε:
“Σε παλαιότερη σύμβαση που είχαμε στην Estee Lauder προέβλεπε να μπορούμε να δουλέψουμε τη μία ημέρα 7ωρο και την άλη ημέρα 9ωρο, υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στην εβδομάδα οι ώρες εργασίας δεν θα ξεπερνούσαν τις 40. Αν δουλεύασμε το ρεπό μας τη μία εβδομάδα, έπρεπε να το πάρουμε και να το κολλήσουμε στο ρεπό της επόμενης εβδομάδας.
Αυτό το είχαμε καταφέρει διότι υπήρχε ένα σωματείο και ένα Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που λειτουργούσε, που είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τους εργαζόμενους.Τώρα υποβαθμίζεται η Επιθεώρηση Εργασίας και αποδυναμώνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτό είναι θέμα δημοκρατίας, διότι πού θα παραπονεθεί πλέον ο εργαζόμενος;
Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό ενισχύονται οι ατομικές συμβάσεις. Ακόμα και εμείς που έχουμε υπογράψει συλλογική σύμβαση δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Με το “άνοιγμα” των Κυριακών η προσωπική και οικογενειακή ζωή του εργαζόμενου γίνεται λάστιχο, θα εξαρτάται από τον εργοδότη του. Τελειώνουν τα πάντα.
Οι εργαζόμενοι βεβαίως και έχουν καταλάβει τι έρχεται. Παιδιά που δεν γνώριζαν τι θα γινόταν ψήφισαν κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα ούτε να την ακούσουν θέλουν διότι βιώνουν τα προβλήματα”.
 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ