Menu
A+ A A-

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου 30/6/2022: Έναρξη Διαπραγματεύσεων για Υπογραφή Νέας ΣΣΕ

                Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ                            ΑΡ ΠΡΩΤ : 1119                                         AΘΗΝΑ, 30/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΣΕ

            Πάνω από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι στο χώρο του Φαρμάκου, Παραφάρμακου, Καλλυντικού στερούνται Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μια περίοδο δύσκολη, πού ενώ οι εταιρείες τα κατάφεραν και σήμερα καταγράφουν κερδοφόρους ισολογισμούς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους εργαζόμενους. Πολλοί έχασαν τις δουλειές τους..

            Όσοι σήμερα εργάζονται, βλέπουν τo εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τον πληθωρισμό που καλπάζει με 11%, τον ελεύθερο χρόνο τους να μειώνεται από την επιπλέον δουλειά στο σπίτι, την εκτός έδρας εργασία να μην αναγνωρίζεται, με τις πενιχρές αποζημιώσεις που δίνονται από πολλές εταιρείες.

            Πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να μιλήσουμε σοβαρά για μια νέα συλλογική σύμβαση

            Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η θέληση από τους εργοδότες να συζητήσουμε σοβαρά.

            Δεν πάει άλλο.

            Τα τρία αυτά χρόνια οι φαρμακευτικές εταιρείες στηρίχτηκαν (επενδυτικό clawback, μεταρρύθμισή του, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών κλπ.) και βέβαια όπου η στήριξη δεν ήταν αρκετή γίνονται απολύσεις.

            Οι εργαζόμενοι όμως, δεν έχουν πάρει τίποτα που να απαλύνει τις απώλειες της δεκαετίας αυτής. Η μόνη αύξηση που έχουν δει είναι η αύξηση της έντασης εργασίας

            Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι η αντοχή του κλάδου αυτό το δύσκολο διάστημα, οφείλεται και στην αντοχή των εργαζομένων, που έβαλαν πλάτη.

            Γι’ αυτό η Ομοσπονδία μας καλεί τους Εργοδοτικούς Φορείς σε διαπραγμάτευση, για υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

            Διαπραγμάτευσης δύσκολης αλλά ειλικρινούς και όχι κοροϊδίας.

            Συνάδελφοι,

στεκόμαστε αρωγοί στην Ομοσπονδία μας στον δύσκολο αγώνα που ξεκίνησε,

  • για νέα ΚΣΣΕ
  • για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις μειώσεις μισθών και τον πληθωρισμό
  • για αξιοπρεπή διαβίωση και αξιοπρεπείς όρους εργασίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 30/6/2022

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1118                                                AΘΗΝΑ, 30/6/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

            Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται στον Γ. Χαρίση με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αν μια τέτοια απόφαση τελεσιδικήσει δημιουργεί δεδικασμένο και κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκήσει δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία μέσω του διαδικτύου, γιατί θα κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

            Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την αγωγή του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ψήφισμα αλληλεγγύης υπέρ της, εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό στο Δήμο Αλίμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Αναστασίας Παπαχρήστου, για την συνδικαλιστική της δραστηριότητα, μας στερεί τη δυνατότητα έκφρασης και κριτικής

            Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να περιορίσει, να αποτρέψει την κριτική, να καταστείλει και να εκφοβίσει την συνδικαλιστική δράση. Στεκόμαστε απέναντι στην αδιαφάνεια και σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

            Οι διώξεις συνδικαλιστών, σωματείων, η προσπάθεια φίμωσης, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ