Menu
A+ A A-

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020

Δελτίο Τύπου 3/8/2020: Στο ίδιο έργο θεατές: ΠΑΛΙ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ 

ΑΡ ΠΡΩΤ : 849                                                                        AΘΗΝΑ, 3/8/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ :

ΠΑΛΙ«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!

            Είναι πια συνηθισμένη πρακτική, η μετακύληση των ευθυνών για τα δεινά που ταλανίζουν χρόνια αυτόν τον τόπο, ο υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει να είναι πάντα ο εργαζόμενος. Στην Ομοσπονδία μας καταφθάνουν συνεχώς καταγγελίες για απολύσεις Ιατρικών Επισκεπτών στην Galenica, στην Servier , στην Astra κλπ, παρότι οι φαρμακευτικές Εταιρείες δεν είναι ανάμεσα στις πληττόμενες από την κρίση. Η κυβέρνηση με τα μέτρα που επέβαλε κατά την διάρκεια της καραντίνας άνοιξε την όρεξη στις Εταιρείες να υπεραυξήσουν τα κέρδη τους μέσω απολύσεων και δεν προσφέρει καμιά προστασία στους εργαζομένους. Αντίθετα δείχνει το δρόμο σε επικίνδυνους για την κοινωνία εργοδότες για νέες απολύσεις.

            Μόλις προχθές ανακοινώθηκε η απαγόρευση πρόσβασης στους χώρους βιοπορισμού μας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ κλπ.) από 1-15 Αυγούστου. Πόσο οξύμωρο άραγε είναι το γεγονός από τη μια να περιμένουμε από τις φαρμακευτικές εταιρείες ως μάνα εξ ουρανού το εμβόλιο και την θεραπεία κατά του κορονοϊού και από την άλλη να απαγορεύουμε σε αυτές (εργαζομένους - εκπρόσωπους τους) την άμεση και απευθείας επικοινωνία και ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού?

            Οι διαβεβαιώσεις που πήρε ο κλάδος τους προηγούμενους μήνες από ΙΣΑ ,ΠΙΣ , ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και Υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται « ala cart»!!

            Θέλουμε η εργασία μας να γίνεται σωστά με τήρηση των μέτρων προστασίας, με επίδειξη της επαγγελματικής μας ταυτότητας κατά την είσοδο μας στα Νοσοκομεία και φυσικά σε συμφωνία με τους ΥΠΕάρχες .

            Θυμίζουμε πως δεν πάμε στα νοσοκομεία και τα κρατικά ιδρύματα της χώρας για βόλτα, αλλά για να προσφέρουμε τα εφόδια (φάρμακα), την γνώση και την ενημέρωση στους γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές ώστε να παρέχουν στους συνανθρώπους μας το υπέρτατο αγαθό την ΥΓΕΙΑ.

            ΕΠΕΙΔΗ:

            1ον. Η καραντίνα απέδειξε ότι κανένας «εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας» δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, επικοινωνία και ενημέρωση.

            2ον. Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τον οποιονδήποτε, αλλά μέχρι στιγμής οι μόνοι που δεν ενέχονται στην διασπορά του είναι οι Ιατρικοί Επισκέπτες! Κι όμως, ενώ πολύ λογικά κανείς δεν διανοείται να απαγορεύσει την είσοδο σε ιατρούς, νοσηλευτές - και γιατί όχι - και σε ασθενείς(!!!), εμείς εξακολουθούμε να αποτελούμε συνολικά σαν κλάδος το εύκολο και εξιλαστήριο θύμα!!!

            3ον. Η χθεσινή ανακοίνωση για απαγόρευση της εισόδου μας στα νοσηλευτικά ιδρύματα από τις 1-15.8 είναι αντισυνταγματική γιατί δεν θέτει κανόνες αλλά εμποδίζει συλλήβδην έναν κλάδο να ασκήσει την εργασία του.

            ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

- ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο να επανορθώσει ΑΜΕΣΑ απαλείφοντας από την προχθεσινή οδηγία την αναφορά στον κλάδο μας!

  •          ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!!!!
  •          ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
  •          ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!
  •          ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ !

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Ευθυμιάδη 31/7/2020

Λογότυπο ΕυθυμιάδηΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Μέλος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Σίνδος, 31/7/2020

 

            Συνάδελφοι,

            Σας ενημερώνουμε για την διμερή συμφωνία που πετύχαμε με την επιχείρηση Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΕΒΕ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ ΑΕ για το έτος 2020-2021 διασφαλίζοντας:

  • Προσαύξηση 6% στις κατώτερες μικτές μηνιαίες αποδοχές
  • Προσαύξηση 5% στις υψηλότερες μικτές μηνιαίες αποδοχές
  • Τα οδοιπορικά τα οποία δίνονται μηνιαίως σε συγκεκριμένους εργαζόμενους, ως διευκόλυνσή τους για την μεταφορά τους προς και από τον χώρο εργασίας τους, ενσωματώνονται στις μηνιαίες αποδοχές τους.
  • Επίσης οι επαφές με την εταιρία συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σφραγίδα Σωματείου Ευθυμιάδη 001

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ