Menu
A+ A A-

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου 11/1/2021: Εργοδοτική επίθεση εν μέσω Πανδημίας στο Φάρμακο - Απολύσεις στην GlaxoSmithKline

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 920                                                                  AΘΗΝΑ,11/1/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ GLAXOSMITHKLINE

           Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

            ​Εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας ενώ θρηνούμε θύμα συνάδελφο και αρκετοί άλλοι έχουν νοσήσει, οι Φαρμακευτικές Εταιρείες είναι από τις λίγες που δεν έχουν πληγεί από την κρίση αλλά αντίθετα κερδοφορούν.

            Οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα μας για ένταξη των Ιατρικών Επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα ώστε να μπορέσουν να εργαστούν κανονικά χωρίς κίνδυνο για την υγεία τους και η προσβολή από τον ιό δεν θεωρείται ακόμα επαγγελματική νόσος στην Ελλάδα ούτε οι νοσούντες καλύπτονται ασφαλιστικά.

            Από τον Ιούνιο είχαμε προειδοποιήσει ότι τα σχέδια για συρρίκνωση των Τμημάτων Πωλήσεων ειδικά σε Πολυεθνικές, μπορεί να πήγαν πίσω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλειφθεί. Έτσι το 2021 ήρθε η σειρά της Glaxosmithkline να αποσυρθεί από την αγορά των αναπνευστικών παραχωρώντας τα προϊόντα της και δημιουργώντας εργασιακό πρόβλημα σε δεκάδες συναδέλφους. Η Ομοσπονδία είναι ενημερωμένη και συμμετέχει στην διαβούλευση με στόχο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

            Καταγγέλλουμε τις απολύσεις όπως και αν ονομάζονται και θα σταθούμε δίπλα στον κάθε συνάδελφο που πλήττεται από αυτήν την επιχειρηματική απόφαση και θέλει να αγωνιστεί για την διεκδίκηση του δικαιώματος του στην δουλειά!

            Το Εργατικό Κίνημα έχει ζητήσει να θεωρηθούν όλες οι απολύσεις που γίνονται εν μέσω lockdown παράνομες και καταχρηστικές και να ακυρωθούν.

            Καλούμε πάνω σε αυτό το θέμα να ενεργήσουν ανάλογα το Υπουργείο Εργασίας, η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στους οποίους θα προσφύγουμε.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ