Menu
A+ A A-

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

Ανοιχτή Επιστολή για τις Εταιρικές Παροχές σε είδος

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1180                                                                          AΘΗΝΑ, 2/12/2022

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ

            Στις 14 Ιουλίου 2022, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό Φορολογικής πολιτικής & Δημόσιας περιουσίας Κο Βεσυρόπουλο.

            Στη συνάντηση, του εκθέσαμε την ανάγκη να αυξηθούν τα αφορολόγητα όρια των εταιρικών παροχών σε είδος, καθώς η ενεργειακή και η οικονομική κρίση έχει εκτοξεύσει τις τιμές των αυτοκινήτων των καυσίμων και της διατροφής πάνω και από τον πληθωρισμό. Συμφωνήσαμε να μελετήσει τα αιτήματά μας και να επαναλάβουμε τη συνάντηση μετά τον Σεπτέμβριο.

            Παράλληλα καταθέσαμε στις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΦΕΕ και ΠΕΦ πρόταση ΣΣΕ στην οποία πέρα από τις μισθολογικές αυξήσεις προτείναμε να δοθούν και μια σειρά επιδομάτων όπως το επίδομα θέρμανσης.

            Και ενώ κάποιες εταιρείες έχουν υιοθετήσει το αίτημα και προγραμματίζουν να δώσουν το επίδομα θέρμανσης, το Υπουργείο αναβάλλει από τον Οκτώβριο τη συνάντηση με αποτέλεσμα ότι επίδομα και αν δοθεί για μεν τους εργοδότες να υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές, άρα να αυξάνει το κόστος, για εμάς δε να φορολογείται και να απομειώνεται έτσι η αξία του.

            Για να μην καταλήξει στις καλένδες η προσπάθεια για ένα μέτρο που θα ανακούφιζε κάπως, χιλιάδες συναδέλφους, που χωρίς αύξηση για πάνω από δέκα χρόνια αντιμετωπίζουν το κύμα ακρίβειας που μας τσακίζει,

καλούμε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30 σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας Καραγεώργη Σερβίας 10 στο Σύνταγμα,

            και ζητάμε:

  • Να αυξηθεί το όριο φορολόγησης  των 17.000€ Λ.Τ.Π.Φ, των εταιρικών αυτοκινήτων που δίνονται ως εργαλεία δουλειάς,  {tool cars)
  • Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο των 6€ την ημέρα των διατακτικών σίτισης.
  • Οι οικονομικές ενισχύσεις που θα δοθούν από τις εταιρείες στους εργαζόμενους, ως επιδόματα,  να μην φορολογηθούν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ