Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 24ωρη Απεργία στις 18 Φεβρουαρίου για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

 

Νέα εικόνα 2

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ &

ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΚΛΑΔΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.

 

ΑΡ ΠΡΩΤ : 773                                                                                                   AΘΗΝΑ, 11/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

            Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 για το ασφαλιστικό. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν αλλάζει ουσιαστικά η φιλοσοφία του προηγούμενου νόμου. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να είναι βιώσιμα. Παίρνουν πολλά από τους πολλούς και τα δίνουν στους λίγους.

            Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Συνημμένα αρχεία:
 • Διαβάστηκε: 122 φορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Νέα εικόνα 2

ΑΡ ΠΡΩΤ : 767                                                                                                   AΘΗΝΑ, 3/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ιατρικοί Επισκέπτες, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Περιοδεύοντες Πωλητές

            Από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του Νόμου 4446/2016 άρθρο 99 καταγγείλαμε το χαράτσι για απλή χρήση περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι δικά μας αλλά εργαλεία δουλειάς και τονίζαμε ότι θα το καταργήσουμε είτε με ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ είτε με ΝΟΜΙΚΑ μέσα. Τον χαρακτηρίζαμε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ γιατί ενώ ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2016 ίσχυε αναδρομικά από 1/1/2016.

            Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί η ίδρυση της Επιτροπής Ενάντια στην Φορολόγηση, μιας ευρείας επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από σκληρά εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα   που θίγονται. Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, επαφές με πολιτικά κόμματα και τα αρμόδια Υπουργεία και παροτρύναμε τους θιγόμενους να κινηθούν νομικά.

            Πάνω από 150 ενδικοφανείς προσφυγές κατατέθηκαν τότε και πολλές έχουν πάρει τον δρόμο της εκδίκασης.

            Η απόφαση Α 2/2020 του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας σε προσφυγή συναδέλφου δικαιώνει πλήρως τις θέσεις μας και αναγνωρίζει ότι «παροχές σε είδος που χορηγούνται στον εργαζόμενο και είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της εργασίας του δεν αποτελούν προσαύξηση μισθού και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος» ……… «και συνεπώς το ποσό ………… δεν έπρεπε να συνυπολογιστεί στο φορολογητέο εισόδημά του».

            «Έτσι διατάσσεται ο προϊστάμενος της ΔΟΥ να προβεί σε νέα εκκαθάριση του οφειλόμενου από τον προσφεύγοντα φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2016 και την επιστροφή σ΄ αυτόν του φόρου που καταβλήθηκε αχρεωστήτως.

            Διατάσσει την απόδοση του καταβληθέντος παραβόλου στον προσφεύγοντα.

            Επιβάλλει σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου τη δικαστική δαπάνη του προσφεύγοντος.»

            Η Γραμματεία της Ομοσπονδίας μετά από έγκριση του Συναδέλφου που δικαιώθηκε μπορεί με σεβασμό στα προσωπικά του δεδομένα να χορηγήσει αντίγραφο της Δικαστικής απόφασης.

            Οι μόνες μάχες από την αρχή χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται

            Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν τον αγώνα μας. Συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και μάτωσαν οικονομικά για την νομική δικαίωση των επιχειρημάτων μας. Οι αγώνες μας έφεραν σαν αποτέλεσμα την διαφαινόμενη θετική εξέλιξη της επέκτασης του αφορολογήτου στα επαγγελματικά αυτοκίνητα από τα 12.000 στα 17.000 ΛΤΠΦ και σήμερα με δικαστική απόφαση την επιστροφή του παρανόμως παρακρατηθέντα φόρου.

            Ο αγώνας συνεχίζεται…

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Συνημμένα αρχεία:
 • Διαβάστηκε: 217 φορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ !!!

Νέα εικόνα 2

ΑΡ ΠΡΩΤ : 717                                                                                                   AΘΗΝΑ, 19/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ !!!!!

            Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

           Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη μας καταγγελία για τις απολύσεις στην Angelini και τα κτυπήματα συνεχίζονται!

            Άλλωστε οι εργοδότες ποτέ δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους. Από δημοσιεύματα «ότι ετοιμάζουν εκπλήξεις στην Κυβέρνηση» μέχρι επίσημες τοποθετήσεις του Προέδρου της PIF για «μείωση στις θέσεις εργασίας στον τομέα του Φαρμάκου κατά 14% έως 43% που θα φέρει η ψηφιοποίηση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών» και για «εργατικό δυναμικό που θα πρέπει να έχει άλλου είδους δεξιότητες, οι οποίες σήμερα δεν υπάρχουν σε όσους απευθύνονται στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο»..... !!!!!!

           

            Ένας χώρος λοιπόν σκληρά εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που έχει κυριολεκτικά «στενάξει» από εκπαιδεύσεις, αξιολογήσεις, ψυχομετρικά τεστ, παρουσιάσεις, εξετάσεις γνώσης των προϊόντων της Εταιρείας, του ανταγωνισμού και της αγοράς, εξουθενωμένος από το εργασιακό bulling που σε συγκεκριμένη Εταιρεία παίρνει χαρακτήρα εμμονικού παροξυσμού, φαίνεται ότι δεν έχει τις «δεξιότητες» που απαιτούν αυτοί που τους προσέλαβαν, τους εκπαίδευσαν, τους αξιολόγησαν, άσκησαν το bulling και εκμεταλλεύτηκαν την εργατική τους δύναμη για να είναι κερδοφόροι!

            Το αφήγημα της Κυβέρνησης για «ανάπτυξη στο φάρμακο» με τις επενδύσεις μιας πολυεθνικής και 17 Ελληνικών κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και απειλεί να συμπαρασύρει μαζί του χιλιάδες εργαζόμενους. Κατέρρευσε μαζί με την υπόσχεση για κατάργηση της φορολόγησης Εταιρικών περιουσιακών στοιχείων από τους εργαζόμενους.

            Στόχος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ η διασφάλιση της δουλειάς γιατί κανένα ποσό δεν αναπληρώνει μια χαμένη θέση εργασίας!

 • Καλούμε κάθε συνάδελφο που θέλει να αγωνιστεί για την διασφάλιση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος του, να επικοινωνεί με την Ομοσπονδία μας και τα συντεταγμένα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και να μην εμπιστεύεται τον κάθε αυτόκλητο «προστάτη»!

 • Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να μαζέψει τα πιο ακραία τμήματα της εργοδοσίας και να σταματήσει το αίσχος!

 • ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ! Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να προστατέψει όποιον διώκεται και απολύεται. Το έχουμε ξανακάνει σαν Ομοσπονδία αδιαφορώντας για τις απειλές, τα εξώδικα και τις μηνύσεις! Σε πολλές περιπτώσεις οι συνάδελφοι που προσέφυγαν σε εμάς δικαιώθηκαν! Μιας και το φαινόμενο αποκτά μόνιμες και καθολικές διαστάσεις θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

            Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

 

Συνημμένα αρχεία:
 • Διαβάστηκε: 364 φορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ &

ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΚΛΑΔΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.

ΑΡ ΠΡΩΤ : 707                                                                            AΘΗΝΑ, 22/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ,

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Επιτέλους! Ενάμιση μήνα μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για επένδυση στην Θεσσαλονίκη από μεγάλη πολυεθνική Φαρμακευτική Εταιρεία και για τις 17 Ελληνικές του χώρου που θα ανέπτυσσαν τα τμήματα παραγωγής τους η "ανάπτυξη" .....ΗΡΘΕ !!!!!!!!!

Μετά τις προειδοποιητικές βολές για « μειώσεις θέσεων εργασίας στο φάρμακο από 14 - 43%» και τις «εκπλήξεις» που θα προετοίμαζε για την Κυβέρνηση η .... ανικανοποίητη φαρμακοβιομηχανία..... προχωρήσαμε από τις πράξεις στα έργα!

Η Angelini ανακοινώνει πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» που αφορά το 65% του προσωπικού της! Στην Bayer είναι σε εξέλιξη «αναδιάρθρωση» που θα ολοκληρωθεί σε βάθος 3ετιας! Στην ΦΑΜΑΡ υπάρχει αγωνία για την απασχόληση περιμένοντας το «αναπτυξιακό σχέδιο» της νέας ιδιοκτησίας. Παντού όπου επικοινωνούμε τις ανησυχίες μας οι εργοδότες δεν δεσμεύονται στην διατήρηση των θέσεων και των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων τους!

Έχουμε προειδοποιήσει και τους πρώην αλλά και τους νυν κυβερνώντες ότι το φάρμακο δεν είναι εμπορικό προϊόν για να αντιμετωπίζεται με εισπρακτικές λογικές. Θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα που θα άλλαζαν το πλαίσιο προώθησης και διακίνησης εμποδίζοντας την αναπαραγωγή φαινομένων διαφθοράς. Η επιβολή με Νόμο του κώδικα δεοντολογίας, το μητρώο του Ιατρικού επισκέπτη , η υποχρέωση απασχόλησης προσωπικού από τις Εταιρείες με βάση τον τζίρο, σταθεροί κανόνες τιμολόγησης, κίνητρα για ανάπτυξη θα βελτίωναν το κλίμα και θα αύξαναν την απασχόληση»!

Με το ξέσπασμα της κρίσης είχαμε προτείνει σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα της Υγείας την Ενιαία δράση ώστε να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στα χειρότερα που έρχονταν!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου

Επαναφέρουμε την πρόταση μας αυτήν τώρα! Κανείς που θέλει να προασπίσει την θέση εργασίας του δεν θα μείνει ακάλυπτος!

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

 • ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
 • ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ !
 • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!                                                                                                                                                                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ
Συνημμένα αρχεία:
 • Διαβάστηκε: 812 φορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -- ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Νέα εικόνα 2

ΑΡ ΠΡΩΤ : 696                                                                                                   AΘΗΝΑ, 19/9/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ένα νέο μνημόνιο είναι εδώ!

      Οφείλουμε να εμποδίσουμε την ψήφιση και την εφαρμογή του!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΣΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

            Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

            Μέσα στον Αύγουστο και στα μουλωχτά η κυβέρνηση νομοθέτησε την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης στο ιδιωτικό τομέα και πήρε μια σειρά δυσμενή μέτρα που αφορά τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Η ψήφιση της υποβάθμισης του ΣΕΠΕ μόνο θετική δεν μπορεί να θεωρηθεί για τα εργασιακά δικαιώματα.

            Σήμερα με πρόφαση την «ανάπτυξη»….. και τις επενδύσεις ….. έχει δοθεί αυτές τις ημέρες, στην δημοσιότητα το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο έχει την φιλοσοφία ότι για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να σφαγιασθούν εκ νέου όσα λίγα δικαιώματα έχουν μείνει όρθια μετά από μια δεκαετία εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών.

            Με το σχέδιο νόμου ανάμεσα στα άλλα:

 • Περιορίζεται η δυνατότητα επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων θέτοντας όρους και προϋποθέσεις που την καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη.
 • Γίνεται ουσιαστικά αδύνατη η μονομερής προσφυγή των συνδικάτων στη διαιτησία, στις περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν συμφωνούν στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
 • Υποσκάπτεται ο ρόλος των συνδικάτων με την αποψίλωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και περιορίζεται η αυτονομία τους δίνοντας την δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τις διαδικασίες συμμετοχής και λήψης αποφάσεων στα συνδικάτα.
 • Δίνεται η δυνατότητα να εξαιρούνται επιχειρήσεις από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και να υπερισχύει η επιχειρησιακή ακόμα και αν έχει δυσμενέστερους όρους για τους εργαζόμενους. Συγχρόνως, με την υπογραφή τοπικών συμβάσεων θα μπορούν να μειώνονται στην επιχείρηση οι μισθοί των εθνικών κλαδικών.

            Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

           Στην ουσία η κυβέρνηση αξιοποιεί τις καθυστερήσεις για μια σειρά θετικές αλλαγές που δεν έγιναν ποτέ ή καθυστέρησαν να εφαρμοσθούν και μετατρέπει την χώρα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με σφαγιασμένα τα εργασιακά δικαιώματα.

            Θυμόμαστε όλοι στην Ελλάδα που οδήγησαν τα μέτρα των κυβερνήσεων του μνημονίου από 2010 έως το 2014. Θυμόμαστε όλοι που οδήγησε η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης. Αντί έκρηξη των επενδύσεων είχαμε έκρηξη της ανεργίας που έφτασε στο 28%.

            Στο κλάδο μας έχουμε γευτεί εδώ και δεκαετίες τι σημαίνει «ανάπτυξη» με χιλιάδες απολύσεις και περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων.

            Η Ανάπτυξη και οι θετικές επιπτώσεις της έχουν σημασία όταν αφορούν όλους αυτούς που συμβάλουν και όχι μόνον τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

           

            Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Εκτελεστική Επιτροπή υλοποιώντας την απόφαση της 2ας Σεπτεμβρίου 2019 για «συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται για την προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών δικαιωμάτων» καλεί τα Σωματεία – Μέλη της να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.

 • Δεν θα επιτρέψουμε   επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων!
 • Με ενωτικούς αγώνες   υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα!
 • Διεκδικούμε υπογραφή της Ενιαίας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

           

Συνημμένα αρχεία:
 • Διαβάστηκε: 266 φορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΠΟΙΕΦΣΕΚ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

 

 

 

λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΦΑΜΑΡ

 

ΑΡ ΠΡΩΤ : 695                                                                                                   AΘΗΝΑ, 16/9/2019

                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΙΕΦΣΕΚ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

                Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

            Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΦΑΜΑΡ στην Αυλώνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια HR της Εταιρείας. Την συνάντηση ζήτησε η Ομοσπονδία με το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων της ΦΑΜΑΡ για ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πώληση της εταιρείας.

            Εκ μέρους της ΠΟΙΕΦΣΕΚ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της Ομοσπονδίας καθώς και όλα τα μέλη της Διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου. Μας ειπώθηκε ότι έχουν καταλήξει σε τελικές μη δεσμευτικές ακόμα συζητήσεις με έναν από τους ενδιαφερόμενους οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

            Μας ειπώθηκε ότι η Ελληνική ΦΑΜΑΡ θα παραμείνει ολόκληρη (και το τμήμα διανομής) και μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία θα διατηρηθεί ο πολυεθνικός χαρακτήρας του Ομίλου καθώς και το όνομα. Η Γαλλία μαζί με Ολλανδία και Καναδά θα έχουν άλλον ιδιοκτήτη.

            Η Εταιρεία έχει καλύψει οικονομικά το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας πέραν του αρχικού πλάνου. Άρα και η μισθοδοσία των εργαζομένων θα καταβληθεί κανονικά για όσο χρειαστεί. Ήδη η διεύθυνση προσωπικού έχει πλανάρει το επόμενο τρίμηνο.

            Η διευθύντρια HR δήλωσε πως δε γνωρίζει εάν στις συζητήσεις έχουν ενταχθεί οι εργασιακές σχέσεις και θέσεις, αλλά από την ίδια δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

            Την ίδια όμως στιγμή στη τελευταία ανακοίνωση του ο CEO του ομίλου αναφέρει την περίπτωση ένα τμήμα των κεντρικών γραφείων του ομίλου και των μονάδων υποστήριξης να μην μεταφερθεί στην νέα μορφή βάζοντας θέμα μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους που δεν θα μεταφερθούν.

            Αρχές Οκτωβρίου θα συγκληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για ενημέρωση.

                        Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

          κατανοούμε την αγωνία που έχουμε όλοι για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων τόσο για την Εταιρεία όσο και για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν που είναι οι πραγματικοί στυλοβάτες της ανάπτυξης που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

            Η Ομοσπονδία μας θα είναι πάντα πλάι στο επιχειρησιακό σωματείο ώστε μαζί να παρακολουθούμε τη διαδικασία από κοντά, να παρέχουμε την πληρέστερη ενημέρωση, να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και   να διευρύνουμε τις εργασιακές μας σχέσεις.

 

 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!!!!

             ΤΟ ΔΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ                                                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΜΑΡ

 Σφραγίδα ΠΟΙΕΦΣΕΚ και ΦΑΜΑΡ

         

Συνημμένα αρχεία:
 • Διαβάστηκε: 447 φορές
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ

×

Κάντε εγγραφή τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι.

Μπορείτε να διαγραφτήτε απο το Newsletter οποιαδήποτε στιγμή, στέλνωντας μας μαιλ με τον τίτλο unsubscribe