Menu
A+ A A-

Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: Συμμετέχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 11/2/2021 17:00μμ στην πλατεία Συντάγματος

 • Διαβάστηκε: 28 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 934                                                                                                   AΘΗΝΑ, 11/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Σήμερα Πέμπτη 11/2/2021 17:00μμ στην πλατεία Συντάγματος

Ενώ η πανδημία επεκτείνεται και η υγειονομική κρίση κορυφώνεται, σαν απάντηση βλέπουμε αγώνες να ποινικοποιούνται, διαδηλώσεις να απαγορεύονται, η παιδεία, η υγεία και η δημοκρατία να φεύγει, η αστυνομία να έρχεται!

Στα εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων βλέπουμε εντατικοποίηση της εργασίας -με λιγότερο προσωπικό- και προβολή της ατομικής ευθύνης των εργαζομένων για τήρηση των μέτρων προστασίας στην εργασιακή αλλά και ιδιωτική ζωή, ακόμα και εκεί που είναι φανερό ότι νοσήσανε στον χώρο δουλειάς ή κατά την διάρκεια της μαζικής μεταφοράς από και προς την εργασία είτε με δημόσια είτε με μέσα της Εταιρείας.

Στα όσα καταστήματα λειτουργούν στο Παραφάρμακο – Καλλυντικό, τα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές είναι περίπου ανύπαρκτα. Τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται, υπάλληλοι τιμωρούνται με το παραμικρό και απολύσεις γίνονται καθημερινά!

Οι Ιατρικοί Επισκέπτες, οι Φαρμακοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην παραγωγή είναι οι μόνοι επαγγελματίες υγείας που δεν έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού παρά τις παραστάσεις τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και του εργοδοτικού φορέα.

Εδώ και 20 μέρες, χιλιάδες φοιτητές κατακλύζουν τους δρόμους κάθε Πέμπτη, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχοντας στο πλευρό μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους, σπάνε στην πράξη την τρομοκρατία που επιβάλλει η κυβέρνηση με φωτογραφικές απαγορεύσεις και με τις δυνάμεις καταστολής!

Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου-έκτρωμα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει νύχτα το επίμαχο νομοσχέδιο με ακόμα πιο σκληρές διατάξεις. Δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε τις σπουδές και τις ζωές της νεολαίας, των παιδιών μας.

Είναι εμπαιγμός, η κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τους χώρους δουλειάς, και ο Πρωθυπουργός ανέμελα να παραβιάζει τους περιορισμούς είτε στην Πάρνηθα είτε στην Ικαρία αλλά να επικαλούνται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

 • Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε συμμετοχή στο απογευματινό φοιτητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου σήμερα Πέμπτη 11/2/2021 και ώρα 17:00μμ.
 • Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου!
 • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
 • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.
 • Να θεωρηθούν παράνομες και καταχρηστικές όλες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα κατά την διάρκεια της πανδημίας!
 • Να σταματήσει η κοροϊδία «περί ατομικής ευθύνης» και να γίνουν πράξη οι προτάσεις των εργαζόμενων για προστασία της υγείας τους στα εργοστάσια και στα καταστήματα!
 • Να ενταχτούν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά προτεραιότητα οι Ιατρικοί Επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και πώληση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων!

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Συνημμένα αρχεία:

Δελτίο Τύπου 20/01/2021: Συνάντηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με την Τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

 • Διαβάστηκε: 43 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 923                                                                AΘΗΝΑ, 20/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με την Τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Χτες Τρίτη 19 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με την Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή του μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΕ Νίκου Φωτόπουλου και εκπροσώπων του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του ασφαλιστικού μας Ταμείου, συνταξιοδοτικά προβλήματα των Φαρμακοϋπαλλήλων και οι αγωγές έξωσης που η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ έχει καταθέσει ενάντια στις συνδικαλιστικές Οργανώσεις του κλάδου από τα Γραφεία τους στην Χαλκοκονδύλη 56.

Οι επαφές θα συνεχιστούν ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης και στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Για οτιδήποτε νεότερο θα εκδοθεί ανακοίνωση.

ü  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ!

ü  NΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΞΩΣΗΣ ΤΩΡΑ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Συνημμένα αρχεία:

Δελτίο Τύπου 17/01/2021:Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με το HR της GSK

 • Διαβάστηκε: 61 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 921                                                                  AΘΗΝΑ, 17/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΜΕ ΤΟ HR ΤΗΣ GSK

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 15 Ιανουάριου αντιπροσωπεία της ΠΟΙΕΦΣΕΚ μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργο Μυλωνά συναντήθηκε με το HR της εταιρείας Glaxo. Ο λόγος της συνάντησης και το θέμα συζήτησης ήταν η αιφνιδιαστική́ απόφαση της συγκεκριμένης εταιρείας να προβεί σε κατάργηση θέσεων εργασίας με αφορμή́ την μετακίνηση συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων της σε άλλη φαρμακευτική́.

Οι θέσεις μας ήταν σαφείς ότι πρόκειται για μια απόφαση άδικη ειδικά αυτήν την χρονική́ περίοδο εν μέσω πανδημίας και δίμηνου lockdown όπου κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να αντιδράσει μιας και η ίδια η εταιρεία τους έχει θέσει σε κατ’οίκον εργασία, θέλοντας να τους «προστατεύσει».

Ζητήσαμε να παραταθεί χρονικά́ η απόφαση κρατώντας όλους τους συναδέλφους στην εργασία τους, να ξεκινήσει διάλογος και κύκλος επαφών μεταξύ́ της Εταιρείας και των κοινωνικών φορέων ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι συνάδελφοι να απορροφηθούν σε άλλα πόστα.

Ο αγώνας για εμάς είναι μακρύς και δύσβατος. Δεν είναι η πρώτη φορά́ που ερχόμαστε αντιμέτωποι με εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αποφάσεις που βρίσκουν τους εργαζόμενους απροετοίμαστους και ανενημέρωτους. Δηλώνουμε παρόντες και δίπλα στους συναδέλφους με τους οποίους θα πορευτούμε στο πλάι, διότι θεσμικά́ αλλά́ κυρίως ηθικά́ δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο ακόμα και όταν οι εργοδότες προσπαθούν μέσω παχυλών αποζημιώσεων να πέτυχουν τους στόχους τους που είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας με όσο το δυνατόν μικρότερο εργατικό κόστος.

Η Διοίκηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Για την Γραμματεία Δημοσίων Σχέσεων

Ο Συντονιστής

Καραμούζης Πάνος

Συνημμένα αρχεία:

Δελτίο Τύπου 11/1/2021: Εργοδοτική επίθεση εν μέσω Πανδημίας στο Φάρμακο - Απολύσεις στην GlaxoSmithKline

 • Διαβάστηκε: 135 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 920                                                                  AΘΗΝΑ,11/1/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ GLAXOSMITHKLINE

           Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

            ​Εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας ενώ θρηνούμε θύμα συνάδελφο και αρκετοί άλλοι έχουν νοσήσει, οι Φαρμακευτικές Εταιρείες είναι από τις λίγες που δεν έχουν πληγεί από την κρίση αλλά αντίθετα κερδοφορούν.

            Οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα μας για ένταξη των Ιατρικών Επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα ώστε να μπορέσουν να εργαστούν κανονικά χωρίς κίνδυνο για την υγεία τους και η προσβολή από τον ιό δεν θεωρείται ακόμα επαγγελματική νόσος στην Ελλάδα ούτε οι νοσούντες καλύπτονται ασφαλιστικά.

            Από τον Ιούνιο είχαμε προειδοποιήσει ότι τα σχέδια για συρρίκνωση των Τμημάτων Πωλήσεων ειδικά σε Πολυεθνικές, μπορεί να πήγαν πίσω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλειφθεί. Έτσι το 2021 ήρθε η σειρά της Glaxosmithkline να αποσυρθεί από την αγορά των αναπνευστικών παραχωρώντας τα προϊόντα της και δημιουργώντας εργασιακό πρόβλημα σε δεκάδες συναδέλφους. Η Ομοσπονδία είναι ενημερωμένη και συμμετέχει στην διαβούλευση με στόχο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

            Καταγγέλλουμε τις απολύσεις όπως και αν ονομάζονται και θα σταθούμε δίπλα στον κάθε συνάδελφο που πλήττεται από αυτήν την επιχειρηματική απόφαση και θέλει να αγωνιστεί για την διεκδίκηση του δικαιώματος του στην δουλειά!

            Το Εργατικό Κίνημα έχει ζητήσει να θεωρηθούν όλες οι απολύσεις που γίνονται εν μέσω lockdown παράνομες και καταχρηστικές και να ακυρωθούν.

            Καλούμε πάνω σε αυτό το θέμα να ενεργήσουν ανάλογα το Υπουργείο Εργασίας, η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στους οποίους θα προσφύγουμε.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ.

Συνημμένα αρχεία:

Δελτίο Τύπου 9/01/2021: Συνάντηση ΠΟΙΕΦΣΕΚ με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ

 • Διαβάστηκε: 122 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 915                                                            AΘΗΝΑ, 9/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ

Αγαπητοί́ συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Καλή́ χρονιά́ με υγεία και αγωνιστική́ διάθεση ώστε το 2021 να ανακτήσουμε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που στερηθήκαμε τον προηγούμενο χρόνο!

Την Πέμπτη 7 Ιανουάριου έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας με τον Προέδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλογών Επιστημονικού́ Υγειονομικού́ Προσωπικού́ - ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ Παναγιώτη Ψυχάρη στα γραφεία του ΠΟΣΕΥΠ. Στην συνάντηση συζητήθηκε το αίτημα των Ιατρικών Επισκεπτών να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού́ κατά́ προτεραιότητα ως επαγγελματίες υγείας που εκτίθενται σε κίνδυνο προσβολής από́ την νόσο λόγω της φύσης της εργασίας τους. Το εμβόλιο για την COVID 19 από́ μόνο του όμως δεν φτάνει.

Χρειάζεται συνολική́ υγειονομική́ στρατηγική́ για την εξάλειψη της πανδημίας, που περιλαμβάνει τον έλεγχο της διασποράς του ιού́, την γενναία επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγειάς και στο ανθρώπινο δυναμικό́ του, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ με επίκεντρο την ΠΦΥ καθώς και την εγγυημένη πρόσβαση των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Την ώρα που η υγειονομική́ κρίση είναι σε κρίσιμο σημείο και η πανδημία εξακολουθεί́ να «δείχνει τα δόντια» της, η αποτελεσματική́ απάντηση δεν μπορεί́ να είναι τα «χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς» ούτε «να κόψουμε 10% από́ τους Δημοσίους Υπαλλήλους για να δώσουμε πριμ στους γιατρούς» λες και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί́ που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας μετά την αποτυχία της συνδρομής ιδιωτών στα νοσοκομεία, την εκτεταμένη προσβολή́ υγειονομικού́ προσωπικού́ από́ τον ιό́ και τις αυξανόμενες απώλειες γιατρών και νοσηλευτών.

Εκ μέρους της ΠΟΙΕΦΣΕΚ τονίστηκε αναφορικά με ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΦΥ Πατρών ότι η απαξίωση του ιατρικού́ προσωπικού́ δεν έχει σχέση με τον κλάδο, τους εργαζόμενους σε αυτόν και βέβαια ούτε με την Ομοσπονδία. Αντίθετα πολύ́ καιρό́ πριν την πανδημία και τα μνημόνια είχαμε προτείνει την δημιουργία ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ από́ όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο (Γιατρούς, Φαρμακοποιούς, Φαρμακοϋπαλλήλους, Ιατρικούς Επισκέπτες) που θα εμπόδιζε τον κοινωνικό́ αυτοματισμό́, θα επεξεργαζόταν θέσεις και θα πρότεινε λύσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Συνημμένα αρχεία:

«Νέα εγκύκλιος απαγορεύει τα επισκεπτήρια......Περιμένοντας την «δικιά́ μας εγκύκλιο».........»

 • Διαβάστηκε: 325 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 868                                                               AΘΗΝΑ, 21/9/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

«Νέα εγκύκλιος απαγορεύει τα επισκεπτήρια......

Περιμένοντας την «δικιά́ μας εγκύκλιο».........»

Αγαπητοί́ συνάδελφοι- συναδέλφισσες

Σε αναστολή́ όλων των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία, στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων, δομές ευάλωτων και ευπαθών ομάδων υποχρεώνει Κοινή́ Υπουργική́ Απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού́ του κορονοϊου. Εξαίρεση αποτελεί́ η περίπτωση ασθενούς που βρίσκεται σε προθανάτια κατάσταση! Στην περίπτωση αυτή́ επιτρέπεται η επίσκεψη μόνο από́ έναν επισκέπτη, ο οποίος δεν θα πρέπει να έχει συμπτώματα και να τηρεί́ τα μέτρα προστασίας (μάσκα, υγιεινή́ των χεριών κλπ.). Ο επισκέπτης υποχρεούται να εφαρμόζει την υγιεινή́ των χεριών και τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής, καθώς και τους ισχύοντες κανόνες τήρησης αποστάσεων, αλλά́ και να φορά́ μη ιατρική́ μάσκα προστασίας. Μάλιστα, σε περίπτωση παράβασης προβλέπεται διοικητικό́ πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ́.

Η Ομοσπονδία μας από́ την πρώτη στιγμή́ εμφάνισης της πανδημίας σύστησε σε όλους την αυστηρή́ εφαρμογή́ των μέτρων προστασίας που ζήτησε ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο. Έκανε επαφές με τους εργοδοτικούς φορείς, τον Πανελλήνιο Ιατρικό́ Σύλλογο, τον Ιατρικό́ Σύλλογο Αθήνας, το Υπουργείο Εργασίας τονίζοντας σε όλες τις κατευθύνσεις δυο πράγματα: Άλλο η ατομική́ ευθύνη του καθενός για την προστασία τόσο την δική́ του όσο και της Δημόσιας Υγείας και άλλο η στοχοποίηση ενός επαγγελματικού́ κλάδου όπως ο δικός μας που στο κάτω - κάτω δεν έχει κατηγορηθεί́ για την διασπορά́ της Νόσου!

Η Κυβέρνηση λοιπόν μπορεί́ να απαγορεύσει «μέχρι νεοτέρας» τα επισκεπτήρια. Δεν μπορεί́ όμως να καταργήσει ένα επάγγελμα με το έτσι θέλω, ούτε να εμποδίσει έναν εργαζόμενο που εφαρμόζει και σέβεται τους κανόνες που έχουν θεσπίσει οι υγειονομικές αρχές να ασκήσει την εργασία του! Τόσο απλό́!

Αυτή́ η επιχειρηματολογία έγινε τελικά́ δεκτή́ - όχι χωρίς προσπάθεια - τόσο από́ τους ιατρικούς φορείς, όσο και από́ τους εργοδότες. Γι’ αυτό θεωρήσαμε θετική́ εξέλιξη την έκδοση του ΦΕΚ στις 29.8 που για πρώτη φορά́ αναφερόταν μόνο σε μέτρα προστασίας χωρίς να στοχοποιεί κανένα επαγγελματικό́ κλάδο.

Δυστυχώς η εξέλιξη της πανδημίας και η ανικανότητα της Κυβέρνησης να συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισή της δείχνει ότι η κατάσταση ξεφεύγει από́ κάθε έλεγχο και προκαλεί́ σπασμωδικές αντιδράσεις που δείχνουν πανικό́. Σε αυτά́ τα πλαίσια πολλοί́ Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ εξακολουθούν να απαγορεύουν την είσοδο σε Ιατρικούς Επισκέπτες στον εργασιακό́ τους χώρο παρότι η τελευταία εγκύκλιος που τους αφορούσε έχει λήξει από́ τις 31.8!!

Σεβόμενοι την δύσκολη υγειονομική́ κατάσταση που περνάει η χώρα καλούμε όλους να δείξουν ψυχραιμία. Υπάρχουν τρόποι νομικοί́ και κινηματικοί́ που θα επιβάλουν το συνταγματικό́ μας δικαίωμα στην άσκηση της εργασίας μας.

Καλούμε τους υπεύθυνους να σταματήσουν να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και να δουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Να αποδεχτούν ουσιαστικό́ και όχι προσχηματικό́ διάλογο με τα κατά́ τόπους Σωματεία και να βρουν μαζί́ την χρυσή́ τομή́ που να προστατεύει τόσο την Δημόσια Υγεία όσο και τα εργασιακά́ δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους Συλλόγους Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, τα εργοστασιακά́ Σωματεία, τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας να ενεργούν σε συνεργασία και επαφή́ με την Ομοσπονδία για καλύτερο συντονισμό́ όπως έγινε με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ με τα δυο κρούσματα που παρουσιάστηκαν εκεί́. Να ενημερώνουν για το που υπάρχουν και ποια είναι τα προβλήματα και να μας επικοινωνούν τα στοιχεία των υπευθύνων ώστε να παρεμβαίνουμε κεντρικά́.

Οι επαφές, παραστάσεις και παρεμβάσεις της ΠΟΙΕΦΣΕΚ είναι καθημερινές. Η κανονικότητα θα αποκατασταθεί́ μέσα από́ αγώνες, με την συμπαράσταση του Ιατρικού́ κόσμου, με τήρηση των κανόνων που θέτει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο από́ εμάς αλλά́ και σεβασμό́ από το κράτος στην επαγγελματική́ μας ιδιότητα και στο συνταγματικά́ κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην εργασία!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Συνημμένα αρχεία:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ