ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΠΟΙΕΦΣΕΚ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

  • Διαβάστηκε 497 φορές
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :   ΠΟΙΕΦΣΕΚ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

 

 

 

λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΦΑΜΑΡ

 

ΑΡ ΠΡΩΤ : 695                                                                                                   AΘΗΝΑ, 16/9/2019

                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΙΕΦΣΕΚ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

                Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

            Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΦΑΜΑΡ στην Αυλώνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια HR της Εταιρείας. Την συνάντηση ζήτησε η Ομοσπονδία με το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων της ΦΑΜΑΡ για ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πώληση της εταιρείας.

            Εκ μέρους της ΠΟΙΕΦΣΕΚ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της Ομοσπονδίας καθώς και όλα τα μέλη της Διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου. Μας ειπώθηκε ότι έχουν καταλήξει σε τελικές μη δεσμευτικές ακόμα συζητήσεις με έναν από τους ενδιαφερόμενους οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

            Μας ειπώθηκε ότι η Ελληνική ΦΑΜΑΡ θα παραμείνει ολόκληρη (και το τμήμα διανομής) και μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία θα διατηρηθεί ο πολυεθνικός χαρακτήρας του Ομίλου καθώς και το όνομα. Η Γαλλία μαζί με Ολλανδία και Καναδά θα έχουν άλλον ιδιοκτήτη.

            Η Εταιρεία έχει καλύψει οικονομικά το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας πέραν του αρχικού πλάνου. Άρα και η μισθοδοσία των εργαζομένων θα καταβληθεί κανονικά για όσο χρειαστεί. Ήδη η διεύθυνση προσωπικού έχει πλανάρει το επόμενο τρίμηνο.

            Η διευθύντρια HR δήλωσε πως δε γνωρίζει εάν στις συζητήσεις έχουν ενταχθεί οι εργασιακές σχέσεις και θέσεις, αλλά από την ίδια δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

            Την ίδια όμως στιγμή στη τελευταία ανακοίνωση του ο CEO του ομίλου αναφέρει την περίπτωση ένα τμήμα των κεντρικών γραφείων του ομίλου και των μονάδων υποστήριξης να μην μεταφερθεί στην νέα μορφή βάζοντας θέμα μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους που δεν θα μεταφερθούν.

            Αρχές Οκτωβρίου θα συγκληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για ενημέρωση.

                        Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

          κατανοούμε την αγωνία που έχουμε όλοι για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων τόσο για την Εταιρεία όσο και για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν που είναι οι πραγματικοί στυλοβάτες της ανάπτυξης που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

            Η Ομοσπονδία μας θα είναι πάντα πλάι στο επιχειρησιακό σωματείο ώστε μαζί να παρακολουθούμε τη διαδικασία από κοντά, να παρέχουμε την πληρέστερη ενημέρωση, να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και   να διευρύνουμε τις εργασιακές μας σχέσεις.

 

 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!!!!

             ΤΟ ΔΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ                                                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΜΑΡ

 Σφραγίδα ΠΟΙΕΦΣΕΚ και ΦΑΜΑΡ

         

επιστροφή στην κορυφή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ

×

Κάντε εγγραφή τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι.

Μπορείτε να διαγραφτήτε απο το Newsletter οποιαδήποτε στιγμή, στέλνωντας μας μαιλ με τον τίτλο unsubscribe