Menu
A+ A A-

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου ΠΟΙΕΦΣΕΚ 7/3/2023: 24η Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1245                                                                           AΘΗΝΑ, 7/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24η Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

            Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε ότι όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια και το νερό, έτσι και οι μεταφορές είναι δημόσια αγαθό και δεν μπορεί να λειτουργούν με ιδιωτο-οικονομικά κριτήρια.

            Οι συνδικαλιστές που εσκεμμένα  απαξιώνονταν, είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τα προβλήματα αλλά αγνοούνταν.

  • Δεν γίνεται, να αναλαμβάνονται ανέξοδες ευθύνες, χωρίς να παίρνονται μέτρα. 
  • Δεν  γίνεται να απαξιώνεται ο ελεγκτικός ρόλος του συνδικαλισμού στα εργασιακά αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα.
  • Άμεση λήψη μέτρων ώστε να γίνει ο σιδηρόδρομος ασφαλής.

            Στηρίζουμε την απεργία που προκηρύχθηκε από τα εργατικά κέντρα για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ στις 13.00  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

           

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου 6/3/2023 ΠΑΣΩΣΥΦ e ΕΦΚΑ - ΤΕΑΥΦΕ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Λογότυπο.ΠΑΣΩΣΥΦ.ΧωρίςΠΟΙΕΦΣΕΚ 
6/3/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ e ΕΦΚΑ - ΤΕΑΥΦΕ (ΠΑΣΩΣΥΦ e ΕΦΚΑ - ΤΕΑΥΦΕ) ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                Αγαπητοί συνάδελφοι συνταξιούχοι Φαρμακοϋπάλληλοι,
            Έχουμε την πληροφορία ότι το  ΤΕΑΥΦΕ επαναπροκήρυξε αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών μελών του ΔΣ στις 3,4 και 5 Μαΐου. Η κανονική θητεία του οργάνου (4ετης) έχει λήξει από τον Δεκέμβρη αλλά παρατάθηκε επί 6μηνο «για να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες του Ταμείου ώστε να τις διεξαγάγουν και διαδικτυακά». Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν προετοιμάστηκαν ή αν αυτή η δικαιολογία αποτέλεσε πρόσχημα για κάποιους ώστε να γαντζωθούν στις καρέκλες τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Στο ερώτημα γιατί 8 χρόνια που διοικούν το Ταμείο δεν τα κατάφεραν και χρειαζόντουσαν άλλοι 6 μήνες «προπόνησης» των υπηρεσιών για κάτι που προβλεπόντανε από το καταστατικό, δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα απάντηση ενώ για τις μειώσεις των συντάξεων ήταν πάντα έτοιμοι.  
            Τι κατάφεραν αυτά τα 4,5 χρόνια της θητείας? Σας αναφέρουμε κάποιες από τις «επιτυχίες» τους:
 1.Μέση σύνταξη στο ΤΕΑΥΦΕ 150,00 ευρώ  (σύμφωνα με στοιχεία αναλογιστικής μελέτης), με μέση σύνταξη στο ΕΤΕΑΕΠ 195  ευρώ. Μείωση 23%  με αυξημένες εισφορές κατά 25% !                                               
 2.Μείωση το 2022 της περιουσίας του ταμείου κατά 37 περίπου εκατ. ευρώ λόγω των επενδυτικών επιλογών.                                                                                                               
3.Καμμιά αλλαγή στο καταστατικό του ταμείου για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με βάση την ανταποδοτικότητα εισφορών - παροχών και την απόφαση του ΣΤΕ.     
  4.Άρνηση σύνταξης αναλογιστικών μελετών με παραδοχές αντίστοιχες με τις αναλογιστικές μελέτες του ΕΤΕΑΕΠ (δημοσίου).

            Το ΠΑΣΩΣΥΦ e ΕΦΚΑ - ΤΕΑΥΦΕ ήρθε για να καλύψει ένα κενό στον συνδικαλισμό των συνταξιούχων Φαρμακοϋπαλλήλων γιατί :                                                                                     
 1. Έχει Πανελλήνια διάρθρωση και δεν αποκλείει κανένα «του εκλέγειν και εκλέγεσθε». 
 2. Διεκδικεί την παρουσία εκπροσώπου των συνταξιούχων στο ΔΣ του Ταμείου μέσα από το καταστατικό του, μια θέση που είναι ακάλυπτη από το 2018.                                                     
3. Επιδιώκει κοινά επεξεργασμένες θέσεις για τα ζητήματα των συνταξιούχων ανεξάρτητα από τις παραταξιακές και κομματικές τοποθετήσεις του καθένα.

            Γνωρίζουμε ότι το 11ο Συνέδριο της ΠΟΙΕΦΣΕΚ έχει εγκρίνει ΟΜΟΦΩΝΑ θέσεις για το τι πρέπει να γίνει αύριο στο ΤΕΑΥΦΕ ώστε να ξαναγίνει το Ταμείο αυτό που ήταν κάποτε. Αυτές οι θέσεις - προτάσεις είναι υπό συνεχή επεξεργασία με ομάδα συναδέλφων οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις αρχαιρεσίες που γίνονται για να τις εφαρμόσουν . Σε αυτές οι συνταξιούχοι είμαστε αποκλεισμένοι ενώ κακώς ακόμα και μερίδα ασφαλισμένων απέχει για ιδεοληπτικούς λόγους! Τουλάχιστον εμείς που ενδιαφερόμαστε για την διαχείριση των χρημάτων που μας παρακρατήθηκαν ας είμαστε συμμέτοχοι στην τελική διαμόρφωση των θέσεων. Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους να συμβάλουν με θέσεις - και όχι αντιθέσεις - ώστε κάτι να αλλάξει στο Ταμείο μας!
            Σε αυτά τα πλαίσια έχουν γίνει ήδη επαφές με Κυβερνητικούς παράγοντες (ΓΓ Υπουργείου Εργασίας κι Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εθνική Αναλογιστική Αρχή) όπου καταθέσαμε τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις μας. Αναγνώρισαν ότι υπάρχει σημαντικό κενό στην εποπτεία αυτών των Ταμείων ως αναφορά την οικονομική διαχείριση αλλά δεν δεσμεύτηκαν για γρήγορες νομοθετικές λύσεις. Επίσης παραδέχτηκαν την ανάγκη της ανταποδοτικότητας εισφορών – παροχών  και ότι το ταμείο μας έχει τις οικονομικές δυνατότητες να δίνει καλύτερες συντάξεις ... Εμείς όμως «μεγαλώνουμε»! Θα αλλάξει κάτι τώρα η θα περιμένουμε την Δευτέρα παρουσία η την ……. «Επανάσταση» για να δικαιωθούμε ?
            Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων - ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.) και διασφαλίσαμε στήριξη . Με πολιτικά Κόμματα (ΚΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25) για ανταλλαγή απόψεων  προς υποβολή επίκαιρης ερώτησης "για τα σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τη διοίκηση, τον τρόπο λειτουργίας και την κατάσταση που επικρατεί στα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακοϋπαλλήλων με συνέπειες στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους" ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με όλες τις άλλες κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα και ο Υπουργός που νομοθέτησε τότε, τόνισε ότι η το πνεύμα της δημιουργίας αυτών των Ταμείων ήταν να δίνουν παροχές καλύτερες από τις αντίστοιχες του Δημοσίου !
            Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το ΔΣ του ΤΑΥΦΕ . Τέθηκε το θέμα ότι δεν αναγνωρίζονται σαν χρόνια υπηρεσίας περιπτώσεις συναδέλφων που με ευθύνη της Εταιρείας οι εισφορές κατατίθεντο στον λογαριασμό του ΤΕΑΥΦΕ. Γίνεται βέβαια αναλογισμός και τα χρήματα επιστρέφονται αλλά ζητάμε να καταργηθούν οι προσαυξήσεις. Από κει και πέρα η αύξηση του αποθεματικού να ανταποδίδεται σαν επαναφορά παροχών όπως κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων, δάνεια κλπ. 
            Στο ΤΕΑΥΦΕ αντίθετα η Διοίκηση αρνείται και να μας συναντήσει. Όλοι οι άλλοι (Κυβέρνηση, Κόμματα, φορείς) αναγνωρίζουν την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης που μας νομιμοποιεί και τον θεσμικό μας ρόλο.
            Καταθέσαμε όπως προβλέπει το καταστατικό την δική μας πρόταση για διορισμό εκπροσώπου των συνταξιούχων στο νέο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ που είναι και το μοναδικό αρμόδιο να αξιολογήσει την αντιπροσωπευτικότητα και να προσκαλέσει αυτόν που εκπληρώνει τις προϋποθέσεις. Δεν έχουμε σαν αυτοσκοπό να είναι μέλος του Σωματείου μας. Αυτό για το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε είναι πως συνταξιούχος - μέλος στο επόμενο ΔΣ του Ταμείου θα υπάρχει, θα ενημερώνει και θα απολογείται για τις επιλογές του !
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ! ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ :
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΑΥΦΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ!
                                       ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ
(ΠΑΣΩΣΥΦ e ΕΦΚΑ ΤΕΑΥΦΕ)
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ