Menu
A+ A A-

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Δ. Τεμπονέρα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Φαρμακοϋπαλλήλων και των Συνταξιούχων του κλάδου σχετικά με το επικουρικό τους ταμείο (Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε)

 

ΣΥΡΙΖΑΑθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Διονύσης Τεμπονέρας, Υπεύθυνος για την κοινωνική ασφάλιση από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Φαρμακοϋπαλλήλων και των Συνταξιούχων του κλάδου σχετικά με το επικουρικό τους ταμείο, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε., στην οποία συμμετείχαν ο Σωκράτης Λάμπος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακοϋπαλλήλων, ο Σταύρος Νουχάκης, Γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Συνταξιούχων Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. και ο Χρήστος Ρούσσης, μέλος Δ.Σ. Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.

 139975 1

Μετά το πέρας της συνάντησης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μας προβληματίζουν τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας από τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Φαρμακοϋπαλληλων και τους συνταξιούχους του κλάδου για το επικουρικό τους Ταμείο. Ένα Ταμείο εύρωστο όταν δημιουργήθηκε το 2013, που έδινε υψηλότερες παροχές κατάντησε να δίνει σήμερα κατά 25% μέση σύνταξη λιγότερη από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ενώ οι ασφαλισμένοι πληρώνουν υψηλότερες εισφορές. Στην κατάθεση του προϋπολογισμού του Ταμείου για το 2023 διαπιστώνεται η μείωση της περιουσίας του Ταμείου κατά 10 %, δηλαδή περίπου 30 εκατομμύρια.

Αντί να αλλάξουν το καταστατικό σε ό,τι αφορά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων εφαρμόζοντας αποφάσεις του ΣτΕ που υποχρεώνει αυτά τα Ταμεία να δίνουν «κατ’ ελάχιστον» συντάξεις ίσες με το Δημόσιο, σύμφωνα με την ενημέρωση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας και των συνταξιούχων, ασχολούνται με τροποποιήσεις στις οποίες «τακτοποιούνται» προσωπικά θέματα του Προέδρου και μελών του ΔΣ, ώστε να συνεχίσουν να ασκούν Διοίκηση χωρίς να είναι ασφαλισμένοι στο φάρμακο και χωρίς τα προσόντα που προβλέπει μέχρι και ο τελευταίος νόμος. Παράλληλα, μειώνονται οι θέσεις που προορίζονται για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποκλείοντας από τις Συνεδριάσεις και από συμμετοχή σε επιτροπές όσους διαφωνούν, και όλα αυτά ενώ έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές για νέο ΔΣ!

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση, καλούμε τον Υπουργό να μην εγκρίνει τις αλλαγές στο καταστατικό και να ασκήσει ουσιαστική εποπτεία στον τρόπο Διοίκησης του Ταμείου, στα οικονομικά στοιχεία και στις παροχές που δίνει.”

 

https://www.syriza.gr/article/id/139975/Synanthsh-M.-KSenogiannakopoyloy-kai-D.-Temponera-me-antiproswpeia-ths-Omospondias-Farmako%CF%8Bpallhlwn-kai-twn-Syntaksioychwn-toy-kladoy-schetika-me-to-epikoyriko-toys-tameio-T.E.A.Y.F.E.html#

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ