Menu
A+ A A-

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή ανακοίνωση ΠΟΙΕΦΣΕΚ - ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ : Νέο ΦΕΚ για είσοδο στα νοσοκομεία

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Λογότυπο ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ

Αθήνα, 3/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο ΦΕΚ για είσοδο στα νοσοκομεία

            Συνάδελφοι,

            Όπως γνωρίζετε, με κοινή υπουργική απόφαση ανανεωνόταν από 31/7 ανά δεκαπενθήμερο η είσοδος των Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων στα νοσοκομεία έως και τις 31/8 .

            Γνωρίζετε επίσης από τις ανακοινώσεις μας ότι έχουμε τονίσει σε όλους τους αρμόδιους  πως οι Ιατρικοί επισκέπτες επικουρούν το ιατρικό έργο, είναι ο πιο καλά συμμορφούμενος κλάδος στα μέτρα ασφαλείας και δεν πρέπει να μας στερείται το δικαίωμα στην εργασία. Έχουμε συντονίσει τις προσπάθειές μας και με τους εργοδοτικούς φορείς.

            Τελικά στο νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 29/8 δεν υπάρχει  παράγραφος που να απαγορεύει την είσοδο και γίνεται αναφορά μόνο στα μέσα προστασίας.

            Είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματός μας. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε κατά τόπους νοσοκομεία ή Δομές προβλήματα, αλλά με την υποστήριξη του ιατρικού κόσμου, παραστάσεις στα υπουργεία, και πάνω από όλα με τη δική σας υπεύθυνη στάση και στήριξη, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προάσπιση του επαγγέλματος.

«Τεύχος B’ 3611/29.08.2020 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 37059

Άρθρο 22

Μέτρα προστασίας εντός νοσοκομείων, δημοσίων υπηρεσιών και χώρων συνάθροισης κοινού

1. Στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα πάσης φύσεως τηρείται, με ευθύνη του οικείου Διευθυντή, ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. Στους  ίδιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής μάσκας από το προσωπικό και μη ιατρικής μάσκας από τους ασθενείς ή επισκέπτες.

2. Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών»                                                       (σελίδα 37058)

 

       ΔΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ                                                                             ΔΣ  ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001                                               Σφραγίδα ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ