Menu
A+ A A-

Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με τον Υπουργό Εργασίας

Νέα εικόνα 2

ΑΡ ΠΡΩΤ : 818                                                                                                AΘΗΝΑ, 28/5/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

            Αγαπητοί συνάδελφοι,

           Χθες Τετάρτη 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενης από τον Πρόεδρο Νουχάκη Σταύρο και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσιών Σχέσεων Πάνο Καραμούζη Πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ιωάννη Βρούτση. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Καθηγητής Ιατρικής και Βουλευτής Σπύρος Πνευματικός.

Υπουργείο εργασίας 27 5 2020

            Θέσαμε στον Υπουργό τα επαγγελματικά θέματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς με την έκδοση αποφάσεων που περιορίζουν την πρόσβαση των Ιατρικών Επισκεπτών στους εργασιακούς τους χώρους και που έχουν ενταθεί αυτήν την περίοδο λόγω και των έκτακτων μέτρων προστασίας που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

            Αναγνώρισε ότι τα μέτρα ήταν πρόσκαιρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν στην υποκατάσταση με άλλους τρόπους της ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης για την οποία η δια ζώσης επικοινωνία με τους Επαγγελματίες Υγείας είναι δομικό στοιχείο της δραστηριότητας.

            Προτείναμε ενέργειες ώστε ο κάθε Ιατρικός Επισκέπτης να είναι επώνυμος και κατοχυρωμένος σαν επαγγελματίας υγείας απέναντι στις αρχές, στο Υπουργείο και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (επαγγελματική ταυτότητα, μητρώο, ΚΑΔ).

            Δήλωσε ικανοποιημένος για το ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι θεσμικά και όχι συντεχνιακά και δεσμεύτηκε με ενέργειες για την προώθηση τους. Οι επαφές θα συνεχιστούν. Για οτιδήποτε καινούργιο θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ