Menu
A+ A A-

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου 9/01/2021: Συνάντηση ΠΟΙΕΦΣΕΚ με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 915                                                            AΘΗΝΑ, 9/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ

Αγαπητοί́ συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Καλή́ χρονιά́ με υγεία και αγωνιστική́ διάθεση ώστε το 2021 να ανακτήσουμε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που στερηθήκαμε τον προηγούμενο χρόνο!

Την Πέμπτη 7 Ιανουάριου έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας με τον Προέδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλογών Επιστημονικού́ Υγειονομικού́ Προσωπικού́ - ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ Παναγιώτη Ψυχάρη στα γραφεία του ΠΟΣΕΥΠ. Στην συνάντηση συζητήθηκε το αίτημα των Ιατρικών Επισκεπτών να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού́ κατά́ προτεραιότητα ως επαγγελματίες υγείας που εκτίθενται σε κίνδυνο προσβολής από́ την νόσο λόγω της φύσης της εργασίας τους. Το εμβόλιο για την COVID 19 από́ μόνο του όμως δεν φτάνει.

Χρειάζεται συνολική́ υγειονομική́ στρατηγική́ για την εξάλειψη της πανδημίας, που περιλαμβάνει τον έλεγχο της διασποράς του ιού́, την γενναία επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγειάς και στο ανθρώπινο δυναμικό́ του, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ με επίκεντρο την ΠΦΥ καθώς και την εγγυημένη πρόσβαση των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Την ώρα που η υγειονομική́ κρίση είναι σε κρίσιμο σημείο και η πανδημία εξακολουθεί́ να «δείχνει τα δόντια» της, η αποτελεσματική́ απάντηση δεν μπορεί́ να είναι τα «χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς» ούτε «να κόψουμε 10% από́ τους Δημοσίους Υπαλλήλους για να δώσουμε πριμ στους γιατρούς» λες και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί́ που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας μετά την αποτυχία της συνδρομής ιδιωτών στα νοσοκομεία, την εκτεταμένη προσβολή́ υγειονομικού́ προσωπικού́ από́ τον ιό́ και τις αυξανόμενες απώλειες γιατρών και νοσηλευτών.

Εκ μέρους της ΠΟΙΕΦΣΕΚ τονίστηκε αναφορικά με ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΦΥ Πατρών ότι η απαξίωση του ιατρικού́ προσωπικού́ δεν έχει σχέση με τον κλάδο, τους εργαζόμενους σε αυτόν και βέβαια ούτε με την Ομοσπονδία. Αντίθετα πολύ́ καιρό́ πριν την πανδημία και τα μνημόνια είχαμε προτείνει την δημιουργία ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ από́ όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο (Γιατρούς, Φαρμακοποιούς, Φαρμακοϋπαλλήλους, Ιατρικούς Επισκέπτες) που θα εμπόδιζε τον κοινωνικό́ αυτοματισμό́, θα επεξεργαζόταν θέσεις και θα πρότεινε λύσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ