Menu
A+ A A-

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου 17/01/2021:Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με το HR της GSK

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 921                                                                  AΘΗΝΑ, 17/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΜΕ ΤΟ HR ΤΗΣ GSK

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 15 Ιανουάριου αντιπροσωπεία της ΠΟΙΕΦΣΕΚ μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργο Μυλωνά συναντήθηκε με το HR της εταιρείας Glaxo. Ο λόγος της συνάντησης και το θέμα συζήτησης ήταν η αιφνιδιαστική́ απόφαση της συγκεκριμένης εταιρείας να προβεί σε κατάργηση θέσεων εργασίας με αφορμή́ την μετακίνηση συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων της σε άλλη φαρμακευτική́.

Οι θέσεις μας ήταν σαφείς ότι πρόκειται για μια απόφαση άδικη ειδικά αυτήν την χρονική́ περίοδο εν μέσω πανδημίας και δίμηνου lockdown όπου κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να αντιδράσει μιας και η ίδια η εταιρεία τους έχει θέσει σε κατ’οίκον εργασία, θέλοντας να τους «προστατεύσει».

Ζητήσαμε να παραταθεί χρονικά́ η απόφαση κρατώντας όλους τους συναδέλφους στην εργασία τους, να ξεκινήσει διάλογος και κύκλος επαφών μεταξύ́ της Εταιρείας και των κοινωνικών φορέων ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι συνάδελφοι να απορροφηθούν σε άλλα πόστα.

Ο αγώνας για εμάς είναι μακρύς και δύσβατος. Δεν είναι η πρώτη φορά́ που ερχόμαστε αντιμέτωποι με εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αποφάσεις που βρίσκουν τους εργαζόμενους απροετοίμαστους και ανενημέρωτους. Δηλώνουμε παρόντες και δίπλα στους συναδέλφους με τους οποίους θα πορευτούμε στο πλάι, διότι θεσμικά́ αλλά́ κυρίως ηθικά́ δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο ακόμα και όταν οι εργοδότες προσπαθούν μέσω παχυλών αποζημιώσεων να πέτυχουν τους στόχους τους που είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας με όσο το δυνατόν μικρότερο εργατικό κόστος.

Η Διοίκηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Για την Γραμματεία Δημοσίων Σχέσεων

Ο Συντονιστής

Καραμούζης Πάνος

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ