Δελτίο Τύπου της Επιτροπής ενάντια στην εφαρμογή του Φορολογικού νόμου 4446/2016 άρθρο 99

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής ενάντια στην εφαρμογή  του Φορολογικού νόμου 4446/2016 άρθρο 99

Συνάδελφοι Ιατρικοί Επισκέπτες – Υπάλληλοι –  Περιοδεύοντες Πωλητές

Η επιτροπή μας συγκροτήθηκε από σκληρά εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα που θίγονται εκτός της φορολόγησης του εισοδήματος και της περιουσίας , από το χαράτσι για  ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και παρέχονται από την εταιρία για την άσκηση της εργασίας μας .

Δεν έφτανε στους κυβερνώντες η κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η μη ύπαρξη ΣΣΕ, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η τεράστια έκρηξη της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα , τώρα προστέθηκε και αυτό το ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Πρέπει να καταργηθεί είτε με νομικά μέσα είτε με κινητοποιήσεις. Φιλοδοξούμε να συντονίσουμε αυτόν τον αγώνα. Ήδη το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολλά πρωτοβάθμια Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα έχουν εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης του Νόμου. Το ΚΚΕ και η ΝΔ έχουν κάνει ερώτηση στην Βουλή. Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ ενθάρρυνε και ενίσχυσε Νομικές διαδικασίες ενάντια στην φορολόγηση . Πάνω από 150 συνάδελφοι έκαναν ενδικοφανή προσφυγή.

Χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Επιτροπής μας αποτελούμενο από τους:

• Κούρτη Γιάννη, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αθήνας
  • Νουχάκη Σταύρο, Πρόεδρο της ΠΟΙΕΦΣΕΚ
  • Τσιριγώτη Σοφία, πρώην Ιδ. Υπαλλ. Μέλος ΔΣ  Ένωσης Συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ
  • Λάμπο Σωκράτη, Πρόεδρο ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ

συναντήθηκε με τον γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Ηρακλή Ρούπα. Εκθέσαμε το ιστορικό επιβολής του Νόμου και τις θέσεις μας για την κατάργηση της εφαρμοστικής εγκυκλίου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε για το άδικο του μέτρου σε απλούς εργαζόμενους, και δεσμεύτηκε σε στενή συνεργασία ώστε  να στηριχθεί κοινοβουλευτικά  το αίτημά μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 4446/2016 ΑΡΘΡΟ 99