Menu
A+ A A-

Νέα

IATRONET: Το θέμα των απολύσεων και την πολιτική τριών πολυεθνικών φέρνει στο Υπουργείο Υγείας, η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών

  • Διαβάστηκε: 57 φορές

IATRONET: Το θέμα των απολύσεων και την πολιτική τριών πολυεθνικών φέρνει στο Υπουργείο Υγείας, η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών

101317 pipelinepills1280

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021
Τροποποίηση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Καραγιαννοπούλου ΔέσποιναΚαραγιαννοπούλου Δέσποινα
Επιχειρηματικό Ρεπορτάζ Υγείας

Mε βασικό επιχείρημα την αλλαγή του λειτουργικού μοντέλου της επιχείρησης συνεχίζουν ακάθεκτες οι απομακρύνσεις ιατρικών επισκεπτών από τις φαρμακοβιομηχανίες.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Νουχάκη, πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, έχει ζητηθεί χωρίς όμως ακόμη αποτέλεσμα, άμεσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το βασικότερο θέμα που θέλουν να συζητήσουν με τον Αναπληρωτή Υπουργό είναι η πλήρη απαξίωση του κλάδου των ιατρικών επισκεπτών. Είναι απορίας άξιο, σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Νούχακη, πως εταιρείες οι οποίες εμφάνισαν αυξημένα μεγέθη στο φάρμακο και μάλιστα μέσα στην πανδημία έδιωξαν κόσμο κατά βάση από τον τομέα των πωλήσεων  και το τμήμα γραμματειακής υποστήριξης των δομών τους.

Τρεις πολυεθνικές κατά τον ίδιο έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες απολύσεις από πέρυσι με το ξέσπασμα της πανδημίας, τα ονόματα των οποίων και θα συζητηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαρμάκου από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχαν απομακρυνθεί 400 άτομα, ενώ από αρχές του έτους μέχρι και τώρα έχουν φύγει άλλα 100 άτομα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, ο συνολικός αριθμός των ιατρικών επισκεπτών έπεσε και κάτω από τα 3.000 άτομα.

Όσον αφορά την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για τον περιορισμό του προσωπικού τους, υπογραμμίζει ο ίδιος, είναι η αλλαγή του λειτουργικού μοντέλου της επιχείρησης, η αναπροσαρμογή της στρατηγικής, η παραχώρηση προϊόντων σε άλλες εταιρείες, η αποχώρηση από θεραπευτικές κατηγορίες, η αναδιάρθρωση του τμήματος πωλήσεων, το βάρος των αναγκαστικών επιστροφών (clawback).

Tην ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς τα θέματα που εκκρεμούν απέναντι στους εργαζομένους του κλάδου είναι πολλά. Όπως ο ίδιος λέει μετά το αίτημα για προτεραιοποίηση των εργαζομένων στον εμβολιασμό τους που τελικά έπεσε στο κενό, παρά και τις σχετικές πιέσεις του ΣΦΕΕ προς το Υπουργείο Υγείας, τώρα έχουμε τα self test. Αυτό είναι το βασικότερο αίτημα στην παρούσα φάση, δηλαδή να δίνονται δωρεάν στους ιατρικούς επισκέπτες λόγω της καθημερινής τους παρουσίας σε δομές υγείας. 

Μάλιστα για το θέμα της δωρεάν διάθεσης αυτοδιαγνωστικών ελέγχων έστειλε σχετική επιστολή και ο ΣΦΕΕ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη.

Η επιστολή μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Ζητούμε την ένταξη και των Ιατρικών Επισκεπτών και των συναδέλφων που επισκέπτονται νοσοκομεία (π.χ. τεχνικούς μηχανημάτων ή άτομα που συντονίζουν/εποπτεύουν κλινικές μελέτες στα νοσοκομεία) στην πλατφόρμα για τη δωρεάν παροχή των self-test, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας μας αλλά και των επαγγελματιών υγείας των νοσοκομείων μας, με τους οποίους καθημερινά είναι σε επαφή.

Δείτε το άρθρο εδώ: https://www.iatronet.gr/article/101317/to-thema-ton-apolyseon-kai-thn-politikh-trion-polyethnikon-fernei-sto-ypoyrgeio-ygeias-h-omospondiaiatrikon-episkepton?fbclid=IwAR2i44Q5sbfPQGAnBUir1fI6fbkWogCAXHyMNdC8dWJQKwMuZM6lA5cRrSs

 

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα σοβαρά προβλήματα του Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης Φαρμακοϋπαλλήλων

  • Διαβάστηκε: 62 φορές

19:38 | 30.03.2021

 

 

Οικονομία

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα σοβαρά προβλήματα του Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης Φαρμακοϋπαλλήλων

Δείτε το άρθρο εδώ:

https://left.gr/news/erotisi-toy-syriza-ps-gia-ta-sovara-provlimata-toy-epikoyrikoy-tameioy-asfalisis?fbclid=IwAR2KmXyqYsKMolIzMji1eEPrSs9tmC6d_YQo5Bjhr94YZT4vGuVuNJcdn9E

Όχι κέρδη από την Πανδημία

  • Διαβάστηκε: 108 φορές

COVID-19 εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά.  Οι λύσεις πρέπει να κινούνται ακόμα γρηγορότερα. Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι που ο καθένας θα έχει πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία και εμβόλια.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα στη θεραπεία.

Υποστήριξε αυτή την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών, και διασφάλισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πράξει όλα όσα δύναται για να καταστήσει τα εμβόλια και τις θεραπείες κατά της πανδημίας παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, ελεύθερα προσβάσιμο στον καθένα.

https://noprofitonpandemic.eu/el/

Νέα εικόνα 1

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ !

  • Διαβάστηκε: 69 φορές
ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ !
(Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο πρόγραμμα εμβολιασμών.
Συμπεριλαμβάνει στην 1η φάση ολους οσους δρουν με προσωπική παρουσία σε Δομές Υγείας!)
16 οι περιφέρειες που εφαρμόζουν η έχουν εφαρμόσει ήδη το νέο πρόγραμμα εμβολιασμού βαζοντας τους Επιστημονικούς Συνεργάτες αναμεσά στις κατηγορίες του κατα προτεραιότητα εμβολιασμού )
ABRUZZO, BASILICATA, CALABRIA, CAMPANIA, LIGURIA, FRIULI- VENEZIA - GIULIA, LOMBARDIA, MOLISE , PIEMONTE, PUGLIA, SARDEGNA, SICILIA, TRIENTINO ALTO ADIGE,UMBRIA, VENETO.
Νέα εικόνα
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ