Menu
A+ A A-

Νέα

Ανακοινώσεις Ένωσης Συνταξιούχων για τις αγωγές έξωσης από το κτίριο της οδού Χαλκοκονδύλη

  • Διαβάστηκε: 59 φορές

ΛογότυποΕΣΥΦΕΕ

Αρ.φύλλου 332: Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Β’

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΥΦΕ στις 22 Ιουλίου 2020 σχετικά με τις αγωγές εξώσεων του Ταμείου κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου, μεταξύ των οποίων και η Ένωσή μας, που στεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Χαλκοκονδύλη 56, απέβη άκαρπη.

            Επειδή στο μεταξύ διάστημα δεν είχαμε καμία ενημέρωση επί του θέματος ούτε καμία απάντηση στο αίτημά μας και εν όψει της εκδίκασης των αγωγών, επανήλθαμε με νεότερο αίτημα μας για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΥΦΕ, στην οποία εκτός από τον ίδιο παρέστησαν ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου και ο Αντιπρόεδρος σε τηλεδιάσκεψη. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος και η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικού.

            Δυστυχώς, ούτε και αυτή τη φορά τύχαμε ευνοϊκής αντιμετώπισης. Η στάση που μας επιφύλαξαν ήταν κατηγορηματικά και απόλυτα αρνητική σε ό,τι μας αφορά το αίτημά μας. Τα επιχειρήματά μας και η δίκαιη αγανάκτησή μας για την ανήκουστη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου έπεσαν στο κενό.

Το ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ’

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδίκαση των αγωγών έξωσης του ΤΕΑΥΦΕ κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου δεν πραγματοποιήθηκε στις 8/10/2020, αναβλήθηκε για τις 3/12/2020.

Το ΔΣ

Συνημμένα αρχεία:

Προς Υφυπουργό Υγείας: Ένταξη των Ιατρικών Επισκεπτών σε πρωτόκολλα υγειονομικού ελέγχου των επαγγελματιών υγείας. Σχετικά : ΦΕΚ 3611/29.08.2020

  • Διαβάστηκε: 147 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 862                                                                                                   AΘΗΝΑ, 7/9/2020

ΑΠΟ : ΔΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ.

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Υγείας

Βασίλη Κοντοζαμάνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εργασίας, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Σύνδεσμο Αντιπροσώπων φαρμακευτικών ειδών και ειδικοτήτων, PIF.

ΘΕΜΑ: Ένταξη των Ιατρικών Επισκεπτών σε πρωτόκολλα υγειονομικού ελέγχου των επαγγελματιών υγείας. Σχετικά : ΦΕΚ 3611/29.08.2020

            Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

            Σαν Ομοσπονδία έχουμε αποτιμήσει θετικά την έκδοση του ΦΕΚ 3611/29.08.2020 και ειδικότερα την αναφορά ότι «οι Δημόσιες Υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία» (άρθρο 22.2) με αυτονόητη υποχρέωση την λήψη μέτρων προστασίας «εντός Νοσοκομείων, Δημοσίων Υπηρεσιών και χώρων συνάθροισης κοινού» τόσο «από το προσωπικό» όσο και «από τους ασθενείς ή τους επισκέπτες» (άρθρο 22 σελίδα 37058).

            Οι Ιατρικοί Επισκέπτες σαν επαγγελματίες υγείας εργάζονται με σεβασμό τους ασθενείς, κατόπιν συνεννόησης με τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τηρώντας τους κανόνες ατομικής υγιεινής και ασφάλειας (μάσκα, γάντια, αντισηπτικό πριν και μετά) και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου. Πάνω σε αυτήν την βάση ζητάμε ως επαγγελματίες Υγείας να είμαστε από τις ομάδες με άμεση προτεραιότητα σε δωρεάν μοριακό έλεγχο (PCR) σήμερα και στον εμβολιασμό anti COVID 19 αύριο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕ ΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Ανακοίνωση ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ 29/7/2020

  • Διαβάστηκε: 116 φορές

ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

29/7/2020

ΑΓΩΓΕΣ ΕΞΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ !!!

Άφωνοι έχουμε μείνει (διαβάζοντας και τις σχετικές ανακοινώσεις Ομοσπονδιών και του ΕΚΑ) για την πρόθεση της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ να εξώσει τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις που το ΙΔΡΥΣΑΝ, από το κτίριο του Ταμείου στην Οδό Χαλκοκονδύλη. Όταν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και εργοδότες είχαν συμφωνήσει το 2012 να παραμείνει αυτόνομο ήταν  γιατί τότε έδινε πραγματικά πολύ μεγαλύτερες παροχές από το επικουρικό του Δημοσίου. Αυτή την στιγμή το Ταμείο δίνει χαμηλότερες συντάξεις  και ο κόσμος φυσικά έχει αγανακτήσει.

Οι προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ ήταν: είτε να ενταχτούν και τα δυο Ταμεία (ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ)  σε έναν φορέα  ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και να αυξηθεί κατά πολύ το αποθεματικό, είτε να ενταχτούν και οι φαρμακεργάτες στο ΤΕΑΥΦΕ (ασφαλίζονται στο Δημόσιο) ώστε να διευρυνθεί η αναλογία ασφαλισμένων - συνταξιούχων, είτε να γίνει παράταση της αποθεματοποίησης. Αυτά ήταν τα περίφημα «εναλλακτικά σενάρια» που αν εφαρμόζονταν είτε δεν θα γίνονταν καθόλου μειώσεις είτε αν γίνονταν θα ήταν μικρότερες.

Η Διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ δεν έπεισε ότι είναι ικανή να προωθήσει η να διεκδικήσει αυτά τα ζητήματα. Αντίθετα την ίδια ημέρα που έμπαιναν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού (12 Μαρτίου) διάλεξαν να  στείλουν πρόσκληση στην Ομοσπονδία που ΙΔΡΥΣΕ το Ταμείο για να εκκενώσει το κτίριο! Και την ημέρα που άρχισε η άρση τους -τον Ιούνιο- αγωγή εξώσεως!

Ζητάμε από την Διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ να αποσύρει τις αγωγές, να ζητήσει συγνώμη για τις απειλές ενάντια σε συνδικαλιστές από μέλη της - μπροστά σε μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ - και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τις Ομοσπονδίες για μια λύση με σεβασμό στα θεσμικά όργανα των εργαζόμενων οι οποίοι συντηρούν το Ταμείο με τις εισφορές τους!

Θέλουμε να τονίσουμε σε αυτούς που έχουν αναλάβει  εργολαβικά την «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλισμένων» σαν δική τους υπόθεση ότι δεν είναι ιδιοκτήτες του Ταμείου! Αξιοποίηση χωρίς πραγματικό και μετρήσιμο όφελος για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους δεν υπάρχει! Αν κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να είναι αρεστοί σε αυτούς που τους ελέγχουν και όχι σε αυτούς που τους εκλέγουν θα διαπιστώσουν σύντομα ότι κάνουν λάθος! 

Το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ θα στηρίξει τα διωκόμενα από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ Σωματεία του κλάδου και θα αναδείξει το σκάνδαλο της δίωξης των συνδικαλιστικών Οργανώσεων από τον φυσικό τους χώρο  με κάθε τρόπο. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ !

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Ένωσης Συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ 23/7/2020

  • Διαβάστηκε: 287 φορές

Ένωση Συνταξιούχων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Ελλάδας (ΕΣΥΦΕΕ)

Αθήνα, 23/7/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,            Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΥΦΕ εν μέσω της υγειονομικής κρίσης αποφάσισε να υποβάλει αγωγές εξώσεων από το ιστορικό κτίριο του Ταμείου επί της οδού Χαλκοκονδύλη 56 εις βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου, μεταξύ των οποίων και η Ένωσή μας. Οι αγωγές κοινοποιήθηκαν στις 23/6/2020 και εκδικάζονται στις 8/10/2020 με τον ισχυρισμό ότι με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί καλύτερα το κτίριο.


            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αντέδρασε άμεσα, αποφασίζοντας κοινή σύσκεψη με τις δύο Ομοσπονδίες του κλάδου, την ΟΕΦΣΕΕ και την ΠΟΙΕ. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΥΦΕ την Τετάρτη 22/7/2020 στις 14:00. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ. Μας δέχθηκαν τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και ο Πρόεδρος, κ. Κωστούρος, σε τηλεδιάσκεψη.


            Η αντιμετώπιση που μας επιφύλαξαν, δεν ήταν η πρέπουσα. Η συνάντηση απέβη άκαρπη. Ωστόσο, απαιτήσαμε να αποσύρουν τις αγωγές και να συζητήσουμε σε νέα βάση το θέμα το Σεπτέμβριο του 2020, ζητώντας γραπτή απάντηση στο αίτημά μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνημμένα αρχεία:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ