Menu
A+ A A-

Ανακοινώσεις

Σύνθεση του ΔΣ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ 9/3/2021

 • Διαβάστηκε: 85 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 945                                                                                                   AΘΗΝΑ, 9/3/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

           Στην χθεσινή του Συνεδρίαση το ΔΣ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ προχώρησε στην κάλυψη της θέσης του παραιτηθέντα Αναπληρωτή Προέδρου ΣΤΑΘΗ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ.

            Τον παραιτηθέντα συνάδελφο αντικαθιστά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας ο πρώτος αναπληρωματικός από το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης ΙΕ – Φαρμακοϋπαλλήλων & Συναφών Κλάδων συνάδελφος Νικόλαος Λειβαδάς – Σταθακόπουλος.

            Ο συνάδελφος Στάθης Τραχανατζής έγραψε ιστορία στο χώρο των Φαρμακοϋπαλλήλων από την δεκαετία του 80. Ιδρυτής και Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων RILKEN – HENKEL πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις και πέτυχε την υπογραφή συμβάσεων επωφελών για τους εργαζόμενους των ομίλων.

           

            Για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης και γενικός γραμματέας της ΟΕΦΣΕΕ, έχει υπογράψει συμβάσεις για τους φαρμακοϋπάλληλους και τους φαρμακεργάτες.

            Σαν Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ήταν παρών σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων!

           

            Σαν μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ πάλεψε για μια άλλη κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις!

           

            Σαν Γενικός Γραμματέας & Αναπληρωτής Πρόεδρος της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας πρωτοστάτησε στην διεύρυνση σε όλα τα συναφή επαγγέλματα φαρμάκου, παραφαρμάκου και καλλυντικού.

            Καλωσορίζουμε το νέο μέλος της Διοίκησης και ευχόμαστε στον Στάθη ότι καλύτερο με υγεία.

ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΟΥΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΛΑΜΠΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΨΑΘΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: ΚΑΤΡΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΜΕΛΗ: ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

            ΤΣΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

            ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

            ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

            ΝΤΟΥΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

            ΛΕΙΒΑΔΑΣ-ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Συνημμένα αρχεία:

ΕΥΧΕΣ

 • Διαβάστηκε: 120 φορές

Ανακοίνωση 9-11-2020 Για το 2ο Κύμα της Υγειονομικής και Αντεργατικής Πανδημίας

 • Διαβάστηκε: 371 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 890                                                                  AΘΗΝΑ, 9-11-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ιατρικοί́ Επισκέπτες, Φαρμακοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε παραφαρμακο-καλλυντικό

Σε μια εποχή́ που με αφορμή́ την πανδημία του κορονοϊού όπου το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αφεθεί́ στη μοίρα του και τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων είναι ανύπαρκτα έχουμε επιδημία αντεργατικών ενεργειών και αποφάσεων.

Η Κυβέρνηση προχωράει στην απορρύθμιση του συστήματος υπερωριών και στην απλήρωτη εργασία με αντικατάσταση του 8ωρου με το 10ωρο, καθώς όπως αναφέρεται «οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά́ μέγιστο, χωρίς προσθετή αμοιβή́ !!!!!». Στοχοποιεί́ συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενώ́ δίνει το τελειωτικό́ χτύπημα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ με την μεταφορά́ των αρμοδιοτήτων στον Οργανισμό́ Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Στο φάρμακο όπως και σε όλους τους εργασιακούς χώρους η τηλεργασία ήρθε για να μείνει αλλάζοντας την φύση της δουλειάς και εντατικοποιώντας την, αφού το 8ωρο μετατρέπεται σε «κατ’ ανάθεση έργο» που μπορεί́ να σημαίνει και απεριόριστο χρόνο απασχόλησης.

Οι απολύσεις παρότι ο κλάδος δεν χαρακτηρίζεται «πληττόμενος» αντίθετα κερδοφορεί, ανταγωνίζονται την πανδημία. Με παρεμβάσεις μας έχουν ανακληθεί́ κάποιες, ενώ δηλώνουμε για άλλη μια φορά́ ότι στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θέλει να διεκδικήσει το δικαίωμα στην εργασία του.

Δεν είναι η στιγμή́ απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας, αρνηθήκαν την πρόσληψη προσωπικού́, δεν πήραν μέτρα για αποφυγή́ του δευτέρου κύματος πανδημίας παρότι τους δόθηκε χρόνος και στο τέλος πανικόβλητοι μας ξαναέκλεισαν μέσα.

Αυτή́ η στιγμή́ είναι ώρα αγώνα για την προάσπιση της Υγείας και της Εργασίας μας.

Διεκδικούμε:

 • Μαζικά́ τεστ σε όλο τον πληθυσμό́.
 • Ουσιαστικά́ μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.
 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
 • Άμεση δημιουργία πολλών νεών κλινών ΜΕΘ.
 • Επίταξη του ιδιωτικού́ τομέα υγείας, όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
 • Πύκνωση δρομολογίων των Μεσών Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού́ και τήρηση του υγειονομικού́ πρωτοκόλλου για τους εργαζομένους.
 • Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να μην κατατεθεί́ το νέο αντεργατικό́ νομοσχέδιο που καταργεί́ εργασιακά́ δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 • Να μην ισχύει καμιά απόλυση από́ 1 Νοέμβρη.
 • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ.

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΤΟ ΕΚΑ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Θεωρούμε θετικό́ το γεγονός ότι από́ κανένα φορέα από́ τις 29.8 και μετά δεν στοχοποιείται ο κλάδος των Ιατρικών Επισκεπτών μιας και οι Εταιρείες δεν κλείνουν και οι χώροι εργασίας εξακολουθούν να είναι ανοιχτοί́. Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκάστοτε εργοδότη και «όταν χρειαστεί́ διά ζώσης συνάντηση, αυτή́ θα πρέπει να γίνεται τηρώντας όλα τα ιατρικά́ πρωτοκόλλα και τις οδηγίες ασφαλείας της δημοσίας υγείας που θέτει ο ΕΟΔΥ και πάντα με προκαθορισμένο ραντεβού́».

Άλλωστε και το Υπουργείο αυτήν την σύσταση κάνει : « Η μετακίνηση από́ και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά́ τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά́ με σχετική́ βεβαίωση από́ τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού́ Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Για τα νομικά́ πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από́ τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ́ για τους αυτοαπασχολουμένους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από́ τους ίδιους.»

Χαιρετίζουμε τους Συλλόγους Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων που με αγώνα, πιέσεις και παραστάσεις καταφέραν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε Δομές Υγείας για τους συναδέλφους ακόμα και μέσα σε τέτοιες συνθήκες!

Είμαστε δίπλα στους Φαρμακοϋπαλλήλους και Φαρμακεργάτες που καθημερινά́ διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία παρά τις πιέσεις και τις τιμωρίες από́ προϊσταμένους και επιθεωρητές.

Με χαρά́ ανακοινώνουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων στην ESTEE LAUDER HELLAS μέσα σε αυτήν την συγκυρία ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΡΙΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που ισχύει μέχρι 31.10.2023 και υπερισχύει κάθε ατομικής.

Με αυτήν διασφαλίζονται:

ü   Το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας με αντίστοιχες αποδοχές σε μια εποχή́ που είναι της «μόδας» η υποαπασχόληση με μικρότερο μισθό́, ενώ́ συζητιέται ακόμα και η 10ωρη απασχόληση ημερησίως χωρίς αύξηση των αποδοχών!

ü   Όλα τα επιδόματα και οι άδειες που αφορούν τους συμβούλους ομορφιάς/αισθητικούς που συμπεριλαμβανόντουσαν στην προηγουμένη επιχειρησιακή́ σύμβαση.

ü   Η καταβολή στο προσωπικό πώλησης των καταστημάτων προμήθειας επί της καθαρής αξίας των πωληθέντων σε ποσοστά́ που καθορίζει ο εργοδότης. Κάθε αναθεώρηση, αναδιαμόρφωση, τροποποίηση ή ανάκληση της πολιτικής απόδοσης ποσοστών θα γνωστοποιείται εγγράφως από́ τον εργοδότη προς το Σωματείο Εργαζομένων έναν τουλάχιστον μήνα πριν.

Η υπογραφή́ της σύμβασης σε μια «ρευστή́» περίοδο οικονομικά́ και κοινωνικά́ όπως είναι η σημερινή́ βοηθά́ να επέλθει η εργασιακή́ ηρεμία και είναι πρότυπο για τους εργαζομένους στο Παραφάρμακο και Καλλυντικό!

 • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
 • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
 • ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟ-ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΟ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ !

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001

Συνημμένα αρχεία:

Κοινή ανακοίνωση ΠΟΙΕΦΣΕΚ - ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ : Νέο ΦΕΚ για είσοδο στα νοσοκομεία

 • Διαβάστηκε: 641 φορές

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Λογότυπο ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ

Αθήνα, 3/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο ΦΕΚ για είσοδο στα νοσοκομεία

            Συνάδελφοι,

            Όπως γνωρίζετε, με κοινή υπουργική απόφαση ανανεωνόταν από 31/7 ανά δεκαπενθήμερο η είσοδος των Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων στα νοσοκομεία έως και τις 31/8 .

            Γνωρίζετε επίσης από τις ανακοινώσεις μας ότι έχουμε τονίσει σε όλους τους αρμόδιους  πως οι Ιατρικοί επισκέπτες επικουρούν το ιατρικό έργο, είναι ο πιο καλά συμμορφούμενος κλάδος στα μέτρα ασφαλείας και δεν πρέπει να μας στερείται το δικαίωμα στην εργασία. Έχουμε συντονίσει τις προσπάθειές μας και με τους εργοδοτικούς φορείς.

            Τελικά στο νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 29/8 δεν υπάρχει  παράγραφος που να απαγορεύει την είσοδο και γίνεται αναφορά μόνο στα μέσα προστασίας.

            Είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματός μας. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε κατά τόπους νοσοκομεία ή Δομές προβλήματα, αλλά με την υποστήριξη του ιατρικού κόσμου, παραστάσεις στα υπουργεία, και πάνω από όλα με τη δική σας υπεύθυνη στάση και στήριξη, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προάσπιση του επαγγέλματος.

«Τεύχος B’ 3611/29.08.2020 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 37059

Άρθρο 22

Μέτρα προστασίας εντός νοσοκομείων, δημοσίων υπηρεσιών και χώρων συνάθροισης κοινού

1. Στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα πάσης φύσεως τηρείται, με ευθύνη του οικείου Διευθυντή, ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. Στους  ίδιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής μάσκας από το προσωπικό και μη ιατρικής μάσκας από τους ασθενείς ή επισκέπτες.

2. Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών»                                                       (σελίδα 37058)

 

       ΔΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ                                                                             ΔΣ  ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 001                                               Σφραγίδα ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ

 

 

 

Συνημμένα αρχεία:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ