Menu
A+ A A-

Σύλλογοι - Μέλη

Νατάσα Κατρανίδου - 105,5 Στο Κόκκινο - 15/6/2021

  • Διαβάστηκε: 116 φορές
Το πώς βιώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της τις επερχόμενες εργασιακές αλλαγές μετέφερε στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε” η Νατάσσα Κατρανίδου, πρόεδρο του Σωματείου στην Estee Lauder και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σε επιχειρήσεις Καλλυντικών και Αισθητικής.
Μεταξύ άλλων, είπε:
“Σε παλαιότερη σύμβαση που είχαμε στην Estee Lauder προέβλεπε να μπορούμε να δουλέψουμε τη μία ημέρα 7ωρο και την άλη ημέρα 9ωρο, υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στην εβδομάδα οι ώρες εργασίας δεν θα ξεπερνούσαν τις 40. Αν δουλεύασμε το ρεπό μας τη μία εβδομάδα, έπρεπε να το πάρουμε και να το κολλήσουμε στο ρεπό της επόμενης εβδομάδας.
Αυτό το είχαμε καταφέρει διότι υπήρχε ένα σωματείο και ένα Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που λειτουργούσε, που είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τους εργαζόμενους.Τώρα υποβαθμίζεται η Επιθεώρηση Εργασίας και αποδυναμώνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτό είναι θέμα δημοκρατίας, διότι πού θα παραπονεθεί πλέον ο εργαζόμενος;
Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό ενισχύονται οι ατομικές συμβάσεις. Ακόμα και εμείς που έχουμε υπογράψει συλλογική σύμβαση δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Με το “άνοιγμα” των Κυριακών η προσωπική και οικογενειακή ζωή του εργαζόμενου γίνεται λάστιχο, θα εξαρτάται από τον εργοδότη του. Τελειώνουν τα πάντα.
Οι εργαζόμενοι βεβαίως και έχουν καταλάβει τι έρχεται. Παιδιά που δεν γνώριζαν τι θα γινόταν ψήφισαν κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα ούτε να την ακούσουν θέλουν διότι βιώνουν τα προβλήματα”.
 

ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ 6/06/2021: Απεργία 10/06/2021

  • Διαβάστηκε: 66 φορές

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΙΕΒΕ

06-06-2021

ΠΡΟΣ: Μέλη Σ.Ι.Ε.Β.Ε. - Φ.Σ.Ε.Κ και Εργαζόμενες/νοι στο Φάρμακο

ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Ι.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ., Ε.Κ.Θ., Σ.Φ.Ε.Ε., Π.Ε.Φ. και Φαρμακευτικές Εταιρείες

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί Γενική Απεργία, από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα. Η απεργία αυτή είναι η απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση. Ένα νομοσχέδιο που στέλνει τις εργασιακές συνθήκες στην χώρα μας, τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω και δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε μια χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή και ακολουθεί τους κανόνες του Ευρωπαϊκού εργασιακού πολιτισμού και των κεκτημένων.

Το νομοσχέδιο αυτό απορυθμίζει την εργασία, που έχει ήδη πληγεί τα τελευταία 10 χρόνια, καταργώντας το οκτάωρο και θεσμοθετώντας τις απλήρωτες υπερωρίες. Ανάμεσα σε πολλές ακόμα αντεργατικές ρυθμίσεις, περιορίζει και ποινικοποιεί το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία, ενώ καθιερώνει την κοινοποίηση του μητρώου μελών των Σωματείων, καταπατώντας τα προσωπικά δεδομένα, ένα ακόμα Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επίσης, προάγει τις ατομικές συμβάσεις, αφαιρώντας ένα ακόμα μέσο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους, τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το Σωματείο μας καλεί όλους και όλες, την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 11.00 στην συγκέντρωση μπροστά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους σε όλη την χώρα, για να αποτρέψουμε μια ακόμα υποβάθμιση της εργασίας μας, της ζωής μας και του μέλλοντος των επόμενων γενιών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

     

Αρ. Αρχείου: 06.21

Συνημμένα αρχεία:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ