Menu
A+ A A-

Σύλλογοι - Μέλη

ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ:Κάλεσμα στην αντιπολεμική συναυλία

 • Διαβάστηκε: 28 φορές

Λογότυπο ΣΙΕΒΕ ΦΣΕΚ

antipolemikisinavlia

Αντιπολεμική συναυλία στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Μαΐου.

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων (ΣΙΕΒΕ ΦΣΕΚ), καλεί τα μέλη του, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο – συναυλία, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, από τις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Στην συναυλία που διοργανώνουν ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και συσπειρώνει Σωματεία και φορείς της πόλης μας, συμμετέχουν πάνω από 65 καλλιτέχνες και σχήματα. Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή εκφράζουν ο Roger Waters και ο Brian Eno, δίνοντας στην εκδήλωση «ένα διεθνή χαρακτήρα».

Το πλαίσιο του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου - συναυλίας, στο οποίο καλείται ο λαός της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει, (έχοντας και τις μνήμες από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία το 1999), είναι:

«Ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική.

Αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες.

Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κυρίως όμως τα φονικά αποτελέσματά του σε βάρος του λαού της Ουκρανίας.

Καμία στρατιωτική εμπλοκή ή άλλου τύπου συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους.

Κατάργηση των πυρηνικών όπλων».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ 28/3/2022: Είσοδος Ιατρικών Επισκεπτών στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

 • Διαβάστηκε: 111 φορές

Λογότυπο ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:   2                                 ΑΘΗΝΑ, 28/3/2022

               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΣΤΟ 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών              

                Μετά από επαφές μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας με την διοίκηση του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, επιτρέπεται η είσοδος Ιατρικών Επισκεπτών κάθε Τρίτη & Πέμπτη 10:00 με 12:00 εφόσον είναι εμβολιασμένοι και με αρνητικό rapid test 48 ωρών.

            Παρακαλούμε τους συναδέλφους να τηρούν αυστηρά τα ανωτέρω.

ΤΟ ΔΣ ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ

Σφραγίδα ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ

Συνημμένα αρχεία:

ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ: Δελτίο Τύπου 23/3/2022 για απολύσεις

 • Διαβάστηκε: 77 φορές

                                          ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΙΕΒΕ                              

                                          23-03-2022

ΠΡΟΣ: Μέλη Σ.Ι.Ε.Β.Ε. - Φ.Σ.Ε.Κ και Εργαζόμενες/νοι στο Φάρμακο

ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Ι.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ., Ε.Κ.Θ., Σ.Φ.Ε.Ε. και Φαρμακευτικές Εταιρείες

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι τελευταίες εξελίξεις στη φαρμακευτική εταιρεία Recordati Hellas Pharmaceuticals Α.Ε. μέλους του ομίλου CVC Capital Partners, όπου σε ένα σε διάστημα μικρότερου του εξαμήνου απέλυσε 4 συνάδελφους, έρχεται σαν συνέχεια της μείωσης των θέσεων εργασίας και από άλλες εταιρείες στην ιατροφαρμακευτική ενημέρωση.

Η εταιρεία προχώρησε την Τρίτη 22 Μάρτιου, χωρίς βάσιμο λόγο, σε απολύσεις συναδέλφων στις περιοχές Ηπείρου και Θεσσαλίας σε συνέχεια των απολύσεων στις περιοχές της Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, και δύο συναδέλφων με έδρα την Αθήνα. Αδικαιολόγητες απολύσεις εφόσον δεν συνέτρεχαν τότε, ούτε συντρέχουν σήμερα οικονομοτεχνικοί λόγοι, αφού τα έτη 2020 και 2021 κατάφερε την επίτευξη των οικονομικών στόχων της.

Το προσωπικό της Recordati έβαλε πλάτη και την στήριξε στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας. Που από το 2010 δεν έχει πάρει αύξηση στο μισθό του. Που από το 2013 δέχτηκε μείωση στην αποζημίωση για την εκτός έδρας εργασία κατά 40% χωρίς διαμαρτυρία. Που συνεχίσει να εργάζεται εδώ και 15 χρόνια για την καλή εικόνα της, τα οικονομικά αποτελέσματά της και που κάθε χρόνο βλέπει την αύξηση της κερδοφορίας της.

Ως ανταπόδοση στα παραπάνω η διοίκηση της εταιρείας, με αιτιολογία ότι οι απολύσεις υπαγορεύονται από το εξωτερικό, τις δρομολογεί και τις πράττει στην προσπάθειά της για περικοπή εξόδων με σκοπό την περαιτέρω αύξηση των κερδών της. Κάθε φορά το βάρος της ευθύνης της πορείας της εταιρείας πέφτει στους εργαζόμενους και εργαζόμενες ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η διοίκηση είναι κάθε φορά υπεύθυνη για τη διαχείριση, τις επιλογές της και τα αποτελέσματα που απορρέουν απ’ αυτές.

Απαιτούμε από την Recordati να ανακαλέσει άμεσα τις καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων και να μην προχωρήσει σε καμία περαιτέρω μείωση προσωπικού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αρ.Αρχείου:04.22

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Συνημμένα αρχεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΑΚ

 • Διαβάστηκε: 70 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

(ΣΕΠΑΚ)

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3                                                                            ΑΘΗΝΑ, 23/2/2022

ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΑΚ

            Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Την Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022 θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας από 11:00 έως 13:00 όπου θα εκλέξουμε την εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκλογών είναι το εξής:

 • Δευτέρα 28 Φλεβάρη 13:00 – 19:00
 • Τρίτη 1 Μαρτίου 11:00 – 18:00

 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

ΤΟ ΔΣ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΕΠΑΚ

ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ 21/2/2022: Ανακοίνωση για απεργία υγειονομικών

 • Διαβάστηκε: 61 φορές

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΙΕΒΕ

21-2-2022

ΠΡΟΣ: Μέλη Σ.Ι.Ε.Β.Ε. - Φ.Σ.Ε.Κ και Εργαζόμενες/νοι στο Φάρμακο

ΚΟΙΝ.: ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ

To Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Β.Ε - Φ.Σ.ΕΚ.

έχοντας υπόψιν ότι το περιβάλλον των εργαζομένων και οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν δραστικά σε χώρο, χρόνο, αμοιβή, εξειδίκευση,

με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στο κοινό μέτωπο γιατρών και εργαζόμενων των Δημοσίων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, που κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.  

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους, για μέτρα ενίσχυσης των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των γιατρών και των εργαζόμενων σε αυτά.

Αιτήματα της απεργίας

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
 • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.
 • Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.
 • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.
 • Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.
 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Αρ. Αρχείου: 1.22

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ