Menu
A+ A A-

Σύλλογοι - Μέλη

Δελτίο Τύπου: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ για την πρόσβαση στις Δομές Δημόσιας Υγείας στην Αττική

  • Διαβάστηκε: 30 φορές

Λογότυπο ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:33                                                                                                      ΑΘΗΝΑ, 21/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ

για την πρόσβαση στις Δομές Δημόσιας Υγείας στην Αττική

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία έχουν ήδη αποτιμήσει σαν θετικό το γεγονός ότι από 29.8 σε καμία εγκύκλιο του Υπουργείου δεν στοχοποιείται πλέον ο κλάδος μας. Τίποτα δεν ήταν δεδομένο και τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνες. Χρειάστηκαν να αποδομηθούν στερεότυπα και προκαταλήψεις χρόνων για το επάγγελμα μας τόσο στους ΕΥ αλλά και εργοδότες και Κυβερνητικούς παράγοντες.

Παράλληλα όμως είχαμε δηλώσει ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη και χρειάζονται παρεμβάσεις στους επιμέρους ΥΠΕαρχες και Δ/ντες των Υπηρεσιών Υγείας για να επιβάλουμε το δίκιο μας. Αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται ούτε με καταγγελίες αλλά ούτε με «τηλε-συνελεύσεις» για να ξορκίσουμε την «τηλεργασία»!

Μετά λοιπόν από δια ζώσης παρεμβάσεις του ΔΣ :

ü  Στο 401 ΓΣΝΑ οι συνάδελφοι θα εισέρχονται σε καθημερινή βάση. Για τον τρόπο εισόδου θα ενημερώνονται στην πύλη

ü  Στο 251 επίσης η είσοδος θα γίνεται σε καθημερινή βάση αλλά η ενημέρωση δεν θα γίνεται μέσα στις κλινικές αλλά στα γραφεία των ιατρών η όπου ορίσει ο κάθε Διευθυντής

ü  Στο ΚΥ Αγίου Δημητρίου με κάρτα εισόδου που την παίρνει ο συνάδελφος μπαίνοντας

ü  Στα ΚΥ των Μεσογείων (Σπάτα, Λαύριο, Βάρη, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Άγιο Στέφανο) καθημερινά κατόπιν θερμομέτρησης.

Εννοείται ότι κατά την παραμονή μας αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό μεταξύ μας, δίνουμε προτεραιότητα στους ασθενείς και τηρούμε όλες τος προδιαγραφές και τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο (γάντια, μάσκα, αντισηπτικό κλπ). Μετά την λήξη των επισκέψεων αποχωρούμε αμέσως από το νοσοκομείο.

 Όλα αυτά είναι μέτρα που ισχύουν όσο διαρκεί η πανδημία.

 Οι επαφές του ΔΣ του Συλλόγου με τις άλλες δομές Υγείας και τα Νοσοκομεία συνεχίζονται. Για κάθε νεότερο θα εκδίδεται ανακοίνωση.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση ΣΙΕ Θεσσαλίας 16-10-2020

  • Διαβάστηκε: 14 φορές

Λογότυπο ΣΙΕ Θεσσαλίας

Λάρισα, 16/10/2020

            Αγαπητοί συνάδελφοι 

            Έπειτα από συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με την διοίκηση του ΠΓΝ Λάρισας εκδόθηκε κανονισμός σε ότι αφορά την πρόσβαση μας στην συγκεκριμένη δομή.

            Πιο συγκεκριμένα στους ιατρικούς επισκέπτες μέλη της 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ &

ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΚΛΑΔΩΝ

επιτρέπεται η είσοδος εντός των χώρων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αυστηρά κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρες από 12:00 -  14:00μ.μ  με την επίδειξη της επίσημης κάρτας μέλους του συλλόγου στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

            Οι  ανωτέρω έρχονται σε επαφή μόνο με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου στο γραφείο των ιατρών.


            Επισημαίνεται ότι αντιπρόσωποι εταιρειών εμπορίας διακίνησης φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και λοιπόν ιατροτεχνολογικών προϊόντων που δεν είναι μέλη της ΠΟΙΕΦΣΕΚ εισέρχονται μόνον κατόπιν ειδικής άδειας του νοσοκομείου.


            Προκειμένου να εκδοθεί η άδεια, κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να καταθέσει αίτηση στην Γραμματεία του νοσοκομείου, αναφέροντας τα στοιχεία ταυτότητας του, την Εταιρεία που αντιπροσωπεύει, τα προϊόντα που διακινεί, τον λόγο παρουσίας του εντός του νοσοκομείου (π.χ. το αν έχει τεχνική ευθύνη συγκεκριμένου μηχανήματος), την ώρα και τους χώρους που θα πρέπει να βρίσκεται.


            Σημειώνουμε ότι το προσωπικό φύλαξης έχει πάρει εντολή για την επιτήρηση των ανωτέρω καθώς και για την καταγραφή των στοιχείων των ιατρικών επισκεπτών – αντιπροσώπων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, εταιρεία που εκπροσωπούν).


            Σε περίπτωση παρουσίας πολλών ταυτόχρονα ιατρικών επισκεπτών, το ιατρικό προσωπικό θα καθορίζει τον χρόνο παραμονής έκαστου στο γραφείο των ιατρών.


            Επισημαίνουμε την αυτονόητη υποχρέωση όλων στην χρήση προστατευτικής μάσκας αλλά και των υπολοίπων μέτρων προστασίας που κατά καιρούς έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Sars Cov -2.


            Καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων που αναδύονται από την πανδημία.

            Συστήνουμε σε όλους τους συναδέλφους που επισκέπτονται την συγκεκριμένη δομή υγείας να προγραμματίζουν τηλεφωνικά τα ραντεβού με τους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να συναντήσουν, η συνάντηση να λαμβάνει χώρα σε προκαθορισμένο χώρο που θα παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεται.

            Επίσης παρακαλούμε τους συναδέλφους να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ΙΕ του Συλλόγου και να την επιδεικνύουν στην είσοδο του Νοσοκομείου εάν τους ζητηθεί.

            Παρακαλούμε πολύ να σεβαστούμε τις κατευθύνσεις που μας δίνονται, να μην κυκλοφορούμε άσκοπα στους χώρους του νοσοκομείου να φέρουμε μάσκα προσώπου, να κρατάμε τις πρέπουσες αποστάσεις έχοντας κυρίαρχο μέλημα μας την ασφάλεια και την υγιεινή όλων μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας

                                                                                                               Σφραγίδα ΣΙΕ Θεσσαλίας

                                                                                                            

ΥΓ: Προκειμένου να έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι την παρούσα ενημέρωση από τον Σύλλογο ή επιθυμούν την έκδοση ταυτότητας ας συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα ή ας στείλουν τα στοιχεία τους στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://forms.gle/8E2bgU8g82G3SESf8 

Συνημμένα αρχεία:

Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης μεταξύ της 7ης ΥΠΕ και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

  • Διαβάστηκε: 14 φορές

Συνάντηση για τους ιατρικούς επισκέπτες

Συνάντηση για τους ιατρικούς επισκέπτες
 

Μεταξύ της 7ης ΥΠΕ και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της  Διοικήτριας  της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένας  Μπορμπουδάκη, και της  υπεύθυνης  προγραμματισμού Αιμιλίας  Μαγκαναράκη και του Πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Ιωάννη Πολίτη, τον Γ. Γραμματέα Κων/νο Τριτσικάκη, τον Ταμία Γεώργιο Σαβουλίδη επίσης τον Αν. Γ.Γραμματέα & μέλος της Διοίκησης ΕΚΗ Μαματζάκη Ευάγγελο .

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η  συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους στην Ιατροφαρμακευτική Ενημέρωση.

Το θετικό κλίμα και ο εποικοδομητικός διάλογος ανέδειξε το θεσμικό ρόλο των ιατρικών επισκεπτών ως των επαγγελματιών εκείνων που εξασφαλίζουν την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και της φαρμακοβιομηχανίας, συμβάλλοντας στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ιατρικοί επισκέπτες στην πρόσβαση τους στις δημόσιες μονάδες υγείας, οι οποίες αποτελούν ένα από τους κυρίους χώρους εργασίας του κλάδου.

Συμφωνήθηκε ότι η στοχοποίηση και ο αποκλεισμός των ιατρικών επισκεπτών από τους χώρους εργασίας δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικότερα αφού σήμερα, το νομικό πλαίσιο που ισχύει, άρθρο 22 ΦΕΚ Τεύχος B’ 3611/29.08.2020, δεν απαγορεύει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ιατρικών επισκεπτών στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τη διασφάλιση των κανόνων τήρησης αποστάσεων και άλλων μέτρων προστασίας, προς περιορισμό  της διασποράς του COVID-19, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους στους χώρους των νοσοκομείων.

Η κυρία Μπορμπουδάκη, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις των εργαζομένων,να ενημερωθούν σχετικά οι διοικήσεις και να εκθέσει το θέμα στο Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ: Ανακοίνωση για την είσοδο στα νοσοκομεία 12-10-2020

  • Διαβάστηκε: 39 φορές

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την άρση της απαγόρευσης στην πρόσβαση μας, που έχουν θέσει τα νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, ήδη από τον περασμένο μήνα ξεκίνησε και συνεχίζει την επικοινωνία με τις διοικήσεις τους, για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε και εμείς να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας, αλλά παράλληλα να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργεία τους.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους διοικητές των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο, συμφωνήσαμε η είσοδος μας να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση με την επίδειξη της επαγγελματικής μας ταυτότητας Σ.Ι.Ε.Β.Ε. - Φ.Σ.Ε.Κ (ή και της Π.Ο.Ι.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ., που εκδίδεται σε συνεργασία με τις εταιρείες) και με την αυστηρή τήρηση όλων των προληπτικών και περιοριστικών μέτρων που θέτουν για την είσοδο και παραμονή μας σε αυτά κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών επισκέψεων μας. Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η ιατρική ενημέρωση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στα εξωτερικά ιατρεία μεταξύ των ωρών 1:00 και 3:00 μ.μ. και θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιατρό ή και τον Διευθυντή της σχετικής κλινικής.

Το Σωματείο συνεχίζει τις επαφές και με τις άλλες δημόσιες δομές υγείας, έχει ήδη κανονιστεί συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα με την Διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου και του Ψυχιατρείου ενώ δρομολογούνται συναντήσεις με τις διοικήσεις του Θεαγένειου και του ΑΧΕΠΑ σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων.

Για τα ιδιωτικά ιατρεία και με την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας, εξαιτίας της καθημερινής επαφής με ασθενείς και ηλικιωμένους σε κλειστούς χώρους και αίθουσες αναμονής και με έναν ιό που είναι ακόμα αχαρτογράφητος, θεωρούμε αναγκαίο στη δεδομένη χρονική συγκυρία, πριν την επίσκεψή μας, να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για προκαθορισμένη συνάντηση καθώς επίσης και την αποφυγή διπλών επισκέψεων.

Και επειδή η διαχείριση των επόμενων φάσεων και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας στην ιατροφαρμακευτική ενημέρωση δεν μπορεί παρά να έχει ως επίκεντρο τη φυσική παρουσία του Ιατρικού Επισκέπτη, καλούμαστε να προασπίσουμε το ήθος και το κύρος της επαγγέλματος μας σε μία πραγματικότητα που απαιτεί αφενός τη μέγιστη δυνατή ατομική ευθύνη για θέματα δημόσιας υγείας και αφετέρου ευθυγράμμισης με το σύνολο του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου αλλά και τους δεοντολογικούς κανόνες και αρχές που διέπουν την επιστημονική ιατροφαρμακευτική ενημέρωση.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία, δύναμη, καλή συνέχεια και ελπίζουμε σύντομα να τα πούμε από κοντά στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση 5/10/2020 ΣΙΕ Νότιας & Ανατολικής Πελοποννήσου

  • Διαβάστηκε: 25 φορές

logo.sie.kalamata

 

Καλαμάτα, 5/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

         Ο Σύλλογος μας έχει λάβει γνώση ότι έχει ανακοινωθεί σε συνάδελφο, τοπικό αντιπρόσωπο της PROMOPHARMA στην Καλαμάτα η πρόθεση για απόλυση του από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Η Ομοσπονδία μας η ΠΟΙΕΦΣΕΚ επικοινώνησε με την Εταιρεία που επιβεβαίωσε την πληροφορία.

         Ο συνάδελφος είναι ενεργό και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του «Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Νότιας & Ανατολικής Πελοποννήσου», κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα και είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΙΕΦΣΕΚ. Για την εκλογή του έχει ενημερωθεί τόσο ο εργοδοτικός φορέας όσο και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

      Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ένταση των επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους στο φάρμακο δηλώνουμε ότι η ανοχή μας απέναντι στα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στις προσπάθειες για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης με κατάργηση του κοινωνικού ελέγχου εξαντλήθηκε! Θα συμπαρασταθούμε στον συνάδελφο με κάθε τρόπο!

       Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής πρόθεσης απόλυσης!

                   ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΙΕ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ

Συνημμένα αρχεία:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ