Menu
A+ A A-

Σύλλογοι - Μέλη

ΕΚΗ 21/1/2021: Αντί για Εμβολιασμούς έχουμε Απολύσεις!!!

  • Διαβάστηκε: 18 φορές

Λογότυπο ΕΚΗ

Αρ.πρωτ.033                                                                        Ηράκλειο 21/1/21

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Κοινοποίηση

Γ.Σ.Ε.Ε

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων Ελλάδος

Αντί για Εμβολιασμούς έχουμε Απολύσεις!!!

        Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ,o Σύλλογος Ιατρικών επισκεπτών Κρήτης, το Σωματείο βοηθών Φαρμακείου & Φαρμακοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου , στέκεται στο πλευρό της ΠΟΙΕΦΣΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων) και στον δίκαιο αγώνα για την άμεση επίλυση των εργασιακών προβλημάτων του κλάδου.

Η ένταξη των Ιατρικών Επισκεπτών και των Φαρμακοϋπαλλήλων κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη στο πρόγραμμα εμβολιασμού Ελευθερία κατά προτεραιότητα, ώστε να μπορούν να εργαστούν στο φυσικό χώρο εργασίας τους (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Ιδιωτικά Ιατρεία) χωρίς να έχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία τους ,οι εργαζόμενοι στο χώρο του φαρμάκου είναι πολλαπλός εκτεθειμένοι, γιατί οι νοσούντες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά και ο κορονοϊός δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματική νόσος.

Η πανδημία έχει επιταχύνει μια σειρά από μεταβολές στην δομή και στην οργάνωση της εργασίας με την περιστολή εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων, αυτό δημιουργεί συνθήκες έντονης εργασιακής ανασφάλειας και επισφάλειας.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις απολύσεις που είδαμε εν μέσο του δεύτερου κύματος της Πανδημίας τις πρώτες μέρες του 2021 στον χώρο των Ιατρικών Επισκεπτών από μεγάλη Φαρμακευτική Εταιρεία, όταν άπαντες γνωρίζουν την αυξανόμενη κερδοφορία που υπάρχει χρόνο με τον χρόνο στην φαρμακευτική αγορά της Ελλάδας.

Η πανδημία μπορεί να καθυστέρησε πρόσκαιρα τα πλάνα των Φαρμακευτικών Εταιρειών για ανακατανομή (μείωση) του Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά δεν τα ακύρωσε δημιουργώντας τεράστιο εργασιακό πρόβλημα σε δεκάδες Συναδέλφους μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Το ΕΚΗ απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς τη δημιουργία , ενός κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει εργασιακά και ασφαλιστικά το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο του Φαρμάκου τόσο τους Ιατρικούς Επισκέπτες, όσο και τους Φαρμακοϋπαλλήλους.

Το ΕΚΗ απαιτεί άμεσα να θεωρηθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης (LockDown) παράνομες-καταχρηστικές και να ακυρωθούν.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και την ΓΣΕΕ να πράξουν τα δέοντα κάνοντας όλες εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται για την άμεση ακύρωση των απολύσεων.

                                                   

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ Ε.Κ.Η

Συνημμένα αρχεία:

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ: Απεργία 26 Νοέμβρη 2020

  • Διαβάστηκε: 58 φορές

Συνάδελφοι

Το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ, Εργατικά Κέντρα και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου διεκδικώντας:

•  Να μην κατατεθεί́ το νέο αντεργατικό́ νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά́ δικαιώματα και  συνδικαλιστικές ελευθερίες.

•  Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην ισχύει καμιά απόλυση από́ 1 Νοέμβρη.

•   Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ.

•  Μαζικά́ τεστ σε όλο τον πληθυσμό́. Ουσιαστικά́ μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.  Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ - Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

•  Περισσότερα δρομολόγια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και τήρηση του υγειονομικού́ πρωτοκόλλου για τους εργαζόμενους.
 

Συνάδελφοι όλοι μας με επαγγελματισμό συνεχίζουμε την εργασία μας εν μέσω πανδημίας ρισκάροντας την υγεία μας και των οικογενειών μας. Τηρούμε με απόλυτη συνέπεια όλα τα υγειονομικά μέτρα με όλες τις δυσκολίες μιας και  εκτιθόμαστε 11+ ώρες την ημέρα. Δείχνουμε υπευθυνότητα στην προσωπική μας ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα λιγότερα δυνατά κρούσματα στην εταιρεία όλο αυτό το διάστημα. 

Η εργασία μας έγινε δυσκολότερη εν μέσω 2 lockdown λόγω έλλειψης προσωπικού από τις απαραίτητες άδειες σε ευπαθής ομάδες και γονείς. Την ίδια στιγμή η διοίκηση πιέζει για υπερωρίες, για εργασία με λιγότερο προσωπικό στις γραμμές και για συνεχιζόμενη αύξηση παραγωγής.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Το σωματείο μας διεκδικεί:

Δημιουργία πρωτοκόλλου αντίδρασης σε κρούσματα – Η εταιρεία αρνείται να συνεργαστεί με το σωματείο, όπως συστήνει το Υπουργείο και ο Ιατρός Εργασίας συμφωνεί, ώστε να υπάρχει η καλύτερη αντιμετώπιση με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους - Προχώρησαν το καλοκαίρι σε μια αύξηση κοροϊδία της τάξης του 1% για τα 12 χρόνια συνεχούς κερδοφορίας χωρίς αύξηση στους εργαζόμενους.

Κανείς εργαζόμενος με εργολάβο. Οκτάωρες συμβάσεις για όλους – Η εταιρεία εδώ και καιρό έχει παγώσει και τον μικρό ρυθμό που επανάφερε συναδέλφους από εξάωρους σε οκτάωρους.

Δωροεπιταγή 120 ευρώ για τα Χριστούγεννα – Η εταιρεία θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη να απαντήσει στο αίτημα μας.

Επιβράβευση των εργαζομένων για την περίοδο της επιδημίας - Είναι αρνητική στο αίτημα μας για επιβράβευση των συναδέλφων που εργάζονται εν μέσω lockdown, κίνηση που έχουν κάνει πολλές εταιρείες.

Αντιθέτως κόντρα στη λογική των ημερών αντί για επιβράβευση μας κουνάει συνεχώς το δάκτυλο και προχωράει σε τιμωρίες. Στη πρώτη φάση της επιδημίας επέβαλε γραπτή επίπληξη και μιας μέρας αργία σε εργαζόμενους της απογευματινής βάρδιας για το «έγκλημα» τους να τηρήσουν την εθιμοτυπική αργία του απογεύματος της Μεγάλης Πέμπτης.

Προχώρησε σε αργίες σε συναδέλφους για μη χρήση μάσκας καταπατώντας τον κανονισμό εργασίας, τιμωρώντας με τις αυστηρότερες ποινές, προσβάλλοντας τους συναδέλφους, με τρόπους που επιδιώκουν να φέρουν  την καχυποψία και τη διχόνοια μεταξύ των συναδέλφων, αναγκάζοντας μας να προσφύγουμε σε καταγγελίες στις τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας και να ζητήσει ο Επιθεωρητής Βοιωτίας να ακυρώσουν τις τιμωρίες.

Συνάδελφοι μη σκύβετε το κεφάλι, μην τους φοβάστε, αυτό θέλουν. Με την δουλειά σας παίρνουν τα μπόνους τους, με την δουλειά σας βγάζουν τα κέρδη τους. Αγνοήστε αυτούς που θέλουν να σας διχάσουν, είναι απέναντι σας. Ενωθείτε, συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο μας, όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΔιαβάστε περισσότερα: https://sef48.webnode.gr/news/apergia-26-noemvri/?fbclid=IwAR0CzWt4PQ3i9z0vsQMERrEA0pmM6aBrInHeI7Cdbk3Il4hrguFjWxSrfc8

ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ : Ανακοίνωση 22/11/2020 για covid19 και αιμοδοσία

  • Διαβάστηκε: 73 φορές

Λογότυπο ΣΙΕΒΕ ΦΣΕΚ

22-11-2020

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η έξαρση και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας είναι το κυρίαρχο στο δημόσιο λόγο αλλά και σε κάθε μας κουβέντα. Η αναγκαιότητα αναχαίτησης και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας μας υποχρεώνει ατομικά και συλλογικά να λάβουμε μέτρα με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική, κοινωνική και καθημερινή ζωή μας.

Βιώνουμε πλέον μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα με εναλλαγή ανάμεικτων συναισθημάτων χαράς για τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό και κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή, ελπίδας για καλή και ταχεία ανάρρωση σε όλες και όλους που νοσούν και παράλληλα λύπης και στεναχώριας για την απώλεια, από αυτόν τον ύπουλο ιό, του αγαπητού και αλησμόνητου συναδέλφου και Αντιπροέδρου μας Θεοδόση Τζανή.

Με τα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σχεδόν αποκλειστικά σε χώρους υποδοχής ασθενών COVID-19, τα κέντρα υγείας σε χώρους εξέτασης για ανίχνευση του COVID-19 και τα ιδιωτικά ιατρεία να προσπαθούν να λειτουργήσουν στις δύσκολες  συνθήκες που επικρατούν με έναν ιό που είναι ακόμα αχαρτογράφητος και θανατηφόρος, θεωρούμε αναγκαίο στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η ενημέρωση των ιατρών τόσο των δημόσιων δομών υγείας όσο και των ιδιωτών να πραγματοποιείται μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία.

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας και ιδίως η Θεσσαλονίκη και οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να είναι απαραίτητη η οποιαδήποτε κατ’ εξαίρεση δια ζώσης συνάντηση μας με τους επαγγελματίες υγείας. Για κάποιες εταιρίες που συνεχίζουν, επιμένουν και υποχρεώνουν συναδέλφισσες και συναδέλφους να κάνουν ακόμη δια ζώσης επισκέψεις, θυμίζουμε ότι παραμένουν υπεύθυνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους και η τελική διαχείριση θα πρέπει να είναι δική μας στο πλαίσιο της προσωπικής ασφάλειας μας, της οικογένειάς μας και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στην πανδημία.

Την Παρασκευή 18/12/2020 και τις ώρες 09:00 – 11:00, θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος η τακτική εθελοντική αιμοδοσία Δεκεμβρίου του σωματείου μας, αφενός επειδή η ανάγκη προσφοράς για αίμα δεν σταματά ποτέ και αφετέρου για την αντιμετώπιση των εποχιακών ελλείψεων αίματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Καλούμε όλους και όλες που επιθυμούν, να προσέλθουν σε εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της αιμοδοσίας, το οποίο είναι ανεξάρτητο από το νοσοκομείο και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και συντονισμού των αιμοδοτών. Για όσους δεν θα μπορέσουν να αιμοδοτήσουν την Παρασκευή 18/11, μπορούν οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας να προσέλθουν με τον αριθμό μητρώου 13291 Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

Χαιρετίζουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης μας, της χώρας και όλων αυτών που έτρεξαν από παντού για να συνδράμουν στην τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη Θεσσαλονίκη.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία, ψυχραιμία και δύναμη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία και σύντομα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά της ζωής μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Συνημμένα αρχεία:

ΣΙΕΗΚ : Απόλυση Συναδέλφου 12-11-2020

  • Διαβάστηκε: 81 φορές

Λογότυπο ΣΙΕΗΚ

Ιωάννινα, 12-11-2020

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

            Ο σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ηπείρου-Κέρκυρας καταγγέλει την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία  Bennett Pharmaceuticals για την παράνομη και επιζήμια απόλυση συναδέλφου Ιατρικού Επισκέπτη με έδρα τα Ιωάννινα.


            Απόλυση παράνομη διότι ο μόλις 40 ετών συνάδερφος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και εμπίπτει στις ευπαθείς ομάδες έναντι στο κίνδυνο της επιδημίας από τον COVID-19 .


            Απόλυση επιζήμια διότι ο εν λόγω συνάδελφος έχει απόλυτη ανάγκη την ασφαλιστική ενημερότητα του για την εξασφάλιση της μηνιαίας φαρμακευτικής αγωγής υψηλού κόστους που λαμβάνει.


            Σ´ αυτή την πραγματικά πρωτόγνωρη και δύσκολη χρονική στιγμή για όλη την κοινωνία μια φαρμακευτική εταιρεία που υποτίθεται ότι προάγει την υγεία έρχεται με έναν βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο και απολύει έναν ευσυνείδητο υπάλληλο της μετά από 6,5 χρόνια τη στιγμή που αυτός έδινε έναν τιτάνιο αγώνα τόσο για την υγεία του όσο και για την διατήρηση της θέσης εργασίας του.


Ο σύλλογος των Ι.Ε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών και Συναφών Επαγγελμάτων έχει
ξεκινήσει τις διαδικασίες ακύρωσης της απόλυσης του συναδέλφου.


            Ως εκ τούτου ζητάμε από την διεύθυνση προσωπικού της Bennett Pharmaceuticals να επανεξετάσει τη στάση της και να ανακαλέσει την απόλυση φροντίζοντας την αποκατάσταση του συναδέλφου.


            Οι Ιατρικοί Επισκέπτες του Σ.Ι.Η.Κ δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του.
Ζητάμε τόσο από τον ιατρικό κόσμο όσο και από την Ελληνική Πολιτεία την στήριξη τους στο πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.


            Ο αγώνας μόλις τώρα άρχισε και μας βρίσκει όλους ενωμένους.

Το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Η.Κ.

Σφραγίδα ΣΙΕΗΚ

Συνημμένα αρχεία:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ