ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.Φ. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 475                                                                                                        ΑΘΗΝΑ, 30/1/2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.Φ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Κύριοι/κυρίες του ΔΣ του ΣΥ.Φ.Ε.,

σε συνέχεια του από 13/01/2018 Δελτίου Τύπου του ΣΥ.Φ.Ε., ως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας

επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

σας καλούμε όπως ανακαλέσετε το περιεχόμενο του ως άνω αναφερθέντος δημοσιεύματός σας και όπως απέχετε από κεκαλυμμένες και μη απειλές περί «περαιτέρω άσκησης ποινικής δίωξης» και δήθεν φιλικών προτροπών οι οποίες θεωρείτε εσφαλμένα ότι θα φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ανεπίτρεπτη απόπειρα σύνδεσης, στο από 13/01/2018 Δελτίο Τύπου σας, της σύννομης συνδικαλιστικής δράσης μας με έκνομες πρακτικές συκοφαντεί τόσο το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας όσο και την ΠΟΙΕΦΣΕΚ ενώ σε καμία περίπτωση δεν τιμά τον ΣΥ.Φ.Ε. και τα τριάντα έξι χρόνια λειτουργίας αυτού.

Ειδικότερα, απολύσατε από την επιχείρησή σας έναν άνθρωπο που εργαζόταν 30 χρόνια, από τα 36 της λειτουργίας της, σε εσάς χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Μπήκε στην εταιρεία σας στα 25 και τον διώξατε στα 55, στέλνοντας στο σπίτι την απόλυσή του παραμονή Πρωτοχρονιάς και τον ενημερώσατε ότι δεν δικαιούται την αποζημίωση της απόλυσης λόγω της μήνυσης που του έχετε κάνει! Τα αποτελέσματα της πράξης σας και δη τα ηθικά, μιας και υπάρχουν και τέτοια: Αφήσατε χωρίς δουλειά έναν άνθρωπο 55 χρονών, χωρίς άλλα εισοδήματα και με 2 παιδιά στο Πανεπιστήμιο. Τον ωθείτε στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση αφού συνάμα του κολλάτε και την ταμπέλα του ψευδομάρτυρα χωρίς καν να έχει δικασθεί. Έχετε μηνύσει τον υπάλληλο εδώ και περίπου ένα εξάμηνο ίσως και λίγο παραπάνω. Σας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα ; Αρνήθηκε να εργαστεί; Μιλούσε άσχημα; Χειροδίκησε σε κάποιον; Δημιούργησε φθορές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης; Μιλούσε δυσφημιστικά για την επιχείρηση, το ΔΣ ή τους συναδέλφους του; Αρνήθηκε τους νέους ρόλους που του αναθέσατε; Συνέβη κάτι τόσο σημαντικό που έκανε επιτακτική την απόλυση του παραμονή Πρωτοχρονιάς; Γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συνεταιρισμού, έχετε ενημερώσει τους ίδιους για τους λόγους που προβήκατε σε αυτήν την κίνηση;

Αφήσαμε για το τέλος τις απαξιωτικές αναφορές για το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Μας ζητάτε να εκπροσωπούμε «σωστά» τους εργαζόμενους διότι είναι διακηρύσσετε ότι είναι σημαίνον και για εσάς.

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 μέλη του ΔΣ σας είχαν συνάντηση με τοπικό εκπρόσωπο της «μακροσκελούς τίτλου Ομοσπονδίας», της οποίας το ακρωνύμιο ΠΟΙΕΦΣΕΚ σημαίνει Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία είναι αυτή που σε Πανελλήνιο επίπεδο εκπροσωπεί τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις σας. Η συνάντηση έγινε με σκοπό κατ’ αρχάς να διερευνηθούν οι λόγοι που συνέβη όλο αυτό και κατά δεύτερον τι μπορεί να γίνει ώστε να βρεθεί μια λύση κοινής αποδοχής. Δεν υπήρξε τίποτα απολύτως που να μας δείξει ότι υπάρχει διάθεση εξεύρεσης λύσης. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας και άλλων αρμόδιων φορέων.

Κλείνοντας και ευχόμενοι να πρυτανεύσει η κοινή λογική, σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του ΣΥ.Φ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα και να το δείτε σε όλες του τις διαστάσεις (χρηματική, κοινωνική, ηθική).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ