Menu
A+ A A-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 30/6/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 30/6/2022

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1118                                                AΘΗΝΑ, 30/6/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

            Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται στον Γ. Χαρίση με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αν μια τέτοια απόφαση τελεσιδικήσει δημιουργεί δεδικασμένο και κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκήσει δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία μέσω του διαδικτύου, γιατί θα κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

            Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την αγωγή του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ψήφισμα αλληλεγγύης υπέρ της, εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό στο Δήμο Αλίμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Αναστασίας Παπαχρήστου, για την συνδικαλιστική της δραστηριότητα, μας στερεί τη δυνατότητα έκφρασης και κριτικής

            Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να περιορίσει, να αποτρέψει την κριτική, να καταστείλει και να εκφοβίσει την συνδικαλιστική δράση. Στεκόμαστε απέναντι στην αδιαφάνεια και σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

            Οι διώξεις συνδικαλιστών, σωματείων, η προσπάθεια φίμωσης, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ