ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ --ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ --ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Νέο σήμα ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ &

ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΚΛΑΔΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.

ΑΡ ΠΡΩΤ : 694                                                                                       AΘΗΝΑ, 13/9/2019

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες Ιατρικοί Επισκέπτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, περιοδεύοντες πωλητές

Συνειδητά από την 1η μέρα διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ η ΠΟΙΕΦΣΕΚ δήλωσε ότι θα απέχει από καταγγελίες δηλώσεων, διακηρύξεων και προθέσεων και θα κρίνει την Νέα Κυβέρνηση από τις πράξεις της και μόνον. Έτσι δεν βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να εξευτελιστούμε αρχικά βλέποντας «θετικά βήματα» στην επανεξέταση του «Νόμου - έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ» και δυο ώρες αργότερα να ξορκίζουμε τα «θετικά βήματα» απαιτώντας «πλήρη κατάργηση και όχι μείωση της φορολογίας στα Εταιρικά αυτοκίνητα!» ¨

Σε αυτήν την φάση θέλουμε απλά να υπενθυμίσουμε την θέση μας για να σταματήσει το χαράτσι που έχει επιβληθεί με το άρθρο 99 του Νόμου 4446/2016. Οι ίδιοι οι εργοδότες έχουν αποδεχτεί ότι τα αυτοκίνητα αποτελούν δικά τους περιουσιακά στοιχεία και παραχωρούνται ως εργαλεία δουλειάς.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ μέτρα ελάφρυνσης των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας που πλήττεται ήδη από την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια και την βαριά φορολογία. Έχουμε μάλιστα εντάξει στις διεκδικήσεις μας και την παράνομη τοποθέτηση GPS στα Εταιρικά αυτοκίνητα, κινητά και tablets των υπαλλήλων.

Με τον «Νόμο - έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ» υπήρχε πάντως μια κατηγορία εργαζομένων που δεν φορολογούνταν για την χρήση του Εταιρικού τους αυτοκινήτου. Αυτοί με αυτοκίνητα ΛΤΠΦ κάτω από 12000€ εφόσον το όχημα τους παραχωρείται αποκλειστικά για επαγγελματικούς λόγους.

Προειδοποιούμε ότι η κατάργηση της διάκρισης ανάμεσα σε status cars (αυτοκίνητα των στελεχών και των μεγαλομετόχων) και σε tool cars (αυτοκίνητα των υπαλλήλων που τους παραχωρούνται λόγω της φύσης της δουλειάς τους) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ βάσει απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και επιπλέον άδικη και παράλογη γιατί:

1. Καθίστανται όλοι οι εργαζόμενοι υπόχρεοι φορολόγησης για παροχή σε είδος, και μάλιστα με όρους εξομοίωσης με τους εταίρους και τους μετόχους των εργοδοτριών εταιριών, γεγονός που αποτελεί προφανή και αδικαιολόγητα δυσανάλογη και τελικά άδικη μεταχείριση εκ μέρους του κράτους σε βάρος τους, παρά τις περί αντιθέτου διαχρονικές εξαγγελίες.
  2. Συντελείται μεταβίβαση φορολογικής υποχρέωσης και αντίστοιχων οικονομικών βαρών από τις εργοδότριες εταιρίες στους εργαζόμενους, στο βαθμό που οι πρώτες έχουν τη δυνατότητα να φοροαπαλλάσσονται για χρήση υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), πρακτική που χρησιμοποιείται από άπασες για τη μίσθωση των εταιρικών οχημάτων τους.
  3. Ελλοχεύει ο κίνδυνος ενίσχυσης της τάσης για σταδιακή υποκατάσταση του μισθού με παροχές.

Σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε ενδεχόμενη «ελάφρυνση» στην φορολόγηση όσο καλοδεχούμενη και αν είναι δεν αποτελεί «θετικό βήμα» αλλά απλή μεταφορά οικονομικών βαρών στους ώμους οικονομικά ασθενέστερων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες Ιατρικοί Επισκέπτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, περιοδεύοντες πωλητές

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη απευθυνθεί στον αρμόδιο Υφυπουργό ζητώντας συνάντηση για διαβούλευση. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ.

-          Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ…….

-          ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚΑρχή φόρμας