Menu
A+ A A-

Δελτίο Τύπου 6/2/2024

Δελτίο Τύπου 6/2/2024

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1356                                                         AΘΗΝΑ, 6-2-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δώδεκα χρόνια τώρα ο κλάδος μας πλήττεται από διαδοχικά κύματα απολύσεων. Μετά από τις πολυεθνικές εταιρείες που μείωσαν δραματικά τις θέσεις εργασίας, τη σκυτάλη παίρνει η ΒΙΑΝΕΞ. Η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, γιορτάζει τα 100 χρόνια της, ρίχνοντας στον Καιάδα της ανεργίας δεκάδες υπαλλήλων της.

Οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες, που σήμερα παρουσιάζονται ως ένας απ’ τους δυναμικότερους κλάδους της Εθνικής οικονομίας, συρρικνώνουν τα τμήματα επιστημονικής ενημέρωσης στα οποία οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή τους.

Πρωτοστατούν στην αντίδραση για τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, λέγοντας ότι στηρίζουν τις θέσεις εργασίας. Τώρα χάνεται και αυτό το πρόσχημα. Αντί για πολλές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, εισπράττουμε απολύσεις, εργασιακή ανασφάλεια και μειωμένα εισοδήματα.

  • Καταγγέλλουμε τις πολιτικές πρακτικές που στο βωμό της αύξησης των κερδών έχουν καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
  • Καταγγέλλουμε την περίφημη Κοινωνική Ευθύνη των Φαρμακευτικών εταιρειών που δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους.
  • Καταγγέλλουμε την καθήλωση των μισθών για πάνω από μια δεκαετία παρότι ο πληθωρισμός έχει μειώσει στο μισό την αγοραστική μας δύναμη.

Καλούμε τις φαρμακοβιομηχανίες να σταματήσουν την τακτική των ”εθελουσίων” αποχωρήσεων και τις απολύσεις, να στηρίξουν τα τμήματα επιστημονικής ενημέρωσης και να προχωρήσουν σε αξιοπρεπή αμοιβή του προσωπικού τους, υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις μισθών.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ