Menu
A+ A A-

Δελτίο Τύπου (2/10/2018). Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Δελτίο Τύπου (2/10/2018). Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΙΕΦΣΕΚ  με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

 

            Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από  τον Τραχανατζή Στάθη, μέλος του ΔΣ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ και Ντούμα Ελευθέριο, ΓΓ του ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ  με τον ΓΓ του Υπουργείου εργασίας κο  Ανδρέα Νεφελούδη και τους συνεργάτες του.

            Στην συνάντηση συζητήθηκαν:

  1. Η πρακτική των εταιρειών να εγκαθιστούν  GPS στα αυτοκίνητα, στα κινητά και στα τάμπλεντ των Ιατρικών Επισκεπτών.
  2. Η δημιουργία Μητρώου Ιατρικών Επισκεπτών.
  3. Τα γενικότερα εργασιακά προβλήματα που με επίκεντρο την εντατικοποίηση της εργασίας οδηγούν σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα για τους Φαρμακεργάτες και απασχόληση σε 24ωρη βάση για τους Ιατρικούς Επισκέπτες.   Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Σωματείου παρουσίασαν  τα θέματα και επακολούθησε συζήτηση με τον ΓΓ του Υπουργείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να συντονίσουμε την δράση μας.

 Για τα  GPS  στην συνάντηση συμφωνήθηκε ότι  το Υπουργείο θα αναλάβει  την πρωτοβουλία για μια άμεση συνάντηση εκπροσώπων των Εργοδοτικών Φορέων και της Ομοσπονδίας υπό την αιγίδα του,  για την συμμόρφωση με βάση την γνωμάτευση  Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 Για το Μητρώο Ιατρικών Επισκεπτών οι εκπρόσωποι του  Υπουργείου προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ως συναρμόδιο Υπουργείο με το Υπουργείο Υγείας και  μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τα βήματα που πρέπει να γίνουν  για να καταλήξουμε στην δημιουργία του Μητρώου

 Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

 

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ