Menu
A+ A A-

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ: Απεργία 26 Νοέμβρη 2020

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ: Απεργία 26 Νοέμβρη 2020

Συνάδελφοι

Το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ, Εργατικά Κέντρα και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου διεκδικώντας:

•  Να μην κατατεθεί́ το νέο αντεργατικό́ νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά́ δικαιώματα και  συνδικαλιστικές ελευθερίες.

•  Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην ισχύει καμιά απόλυση από́ 1 Νοέμβρη.

•   Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ.

•  Μαζικά́ τεστ σε όλο τον πληθυσμό́. Ουσιαστικά́ μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.  Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ - Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

•  Περισσότερα δρομολόγια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και τήρηση του υγειονομικού́ πρωτοκόλλου για τους εργαζόμενους.
 

Συνάδελφοι όλοι μας με επαγγελματισμό συνεχίζουμε την εργασία μας εν μέσω πανδημίας ρισκάροντας την υγεία μας και των οικογενειών μας. Τηρούμε με απόλυτη συνέπεια όλα τα υγειονομικά μέτρα με όλες τις δυσκολίες μιας και  εκτιθόμαστε 11+ ώρες την ημέρα. Δείχνουμε υπευθυνότητα στην προσωπική μας ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα λιγότερα δυνατά κρούσματα στην εταιρεία όλο αυτό το διάστημα. 

Η εργασία μας έγινε δυσκολότερη εν μέσω 2 lockdown λόγω έλλειψης προσωπικού από τις απαραίτητες άδειες σε ευπαθής ομάδες και γονείς. Την ίδια στιγμή η διοίκηση πιέζει για υπερωρίες, για εργασία με λιγότερο προσωπικό στις γραμμές και για συνεχιζόμενη αύξηση παραγωγής.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Το σωματείο μας διεκδικεί:

Δημιουργία πρωτοκόλλου αντίδρασης σε κρούσματα – Η εταιρεία αρνείται να συνεργαστεί με το σωματείο, όπως συστήνει το Υπουργείο και ο Ιατρός Εργασίας συμφωνεί, ώστε να υπάρχει η καλύτερη αντιμετώπιση με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους - Προχώρησαν το καλοκαίρι σε μια αύξηση κοροϊδία της τάξης του 1% για τα 12 χρόνια συνεχούς κερδοφορίας χωρίς αύξηση στους εργαζόμενους.

Κανείς εργαζόμενος με εργολάβο. Οκτάωρες συμβάσεις για όλους – Η εταιρεία εδώ και καιρό έχει παγώσει και τον μικρό ρυθμό που επανάφερε συναδέλφους από εξάωρους σε οκτάωρους.

Δωροεπιταγή 120 ευρώ για τα Χριστούγεννα – Η εταιρεία θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη να απαντήσει στο αίτημα μας.

Επιβράβευση των εργαζομένων για την περίοδο της επιδημίας - Είναι αρνητική στο αίτημα μας για επιβράβευση των συναδέλφων που εργάζονται εν μέσω lockdown, κίνηση που έχουν κάνει πολλές εταιρείες.

Αντιθέτως κόντρα στη λογική των ημερών αντί για επιβράβευση μας κουνάει συνεχώς το δάκτυλο και προχωράει σε τιμωρίες. Στη πρώτη φάση της επιδημίας επέβαλε γραπτή επίπληξη και μιας μέρας αργία σε εργαζόμενους της απογευματινής βάρδιας για το «έγκλημα» τους να τηρήσουν την εθιμοτυπική αργία του απογεύματος της Μεγάλης Πέμπτης.

Προχώρησε σε αργίες σε συναδέλφους για μη χρήση μάσκας καταπατώντας τον κανονισμό εργασίας, τιμωρώντας με τις αυστηρότερες ποινές, προσβάλλοντας τους συναδέλφους, με τρόπους που επιδιώκουν να φέρουν  την καχυποψία και τη διχόνοια μεταξύ των συναδέλφων, αναγκάζοντας μας να προσφύγουμε σε καταγγελίες στις τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας και να ζητήσει ο Επιθεωρητής Βοιωτίας να ακυρώσουν τις τιμωρίες.

Συνάδελφοι μη σκύβετε το κεφάλι, μην τους φοβάστε, αυτό θέλουν. Με την δουλειά σας παίρνουν τα μπόνους τους, με την δουλειά σας βγάζουν τα κέρδη τους. Αγνοήστε αυτούς που θέλουν να σας διχάσουν, είναι απέναντι σας. Ενωθείτε, συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο μας, όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ



Διαβάστε περισσότερα: https://sef48.webnode.gr/news/apergia-26-noemvri/?fbclid=IwAR0CzWt4PQ3i9z0vsQMERrEA0pmM6aBrInHeI7Cdbk3Il4hrguFjWxSrfc8

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ