Menu
A+ A A-

ΕΚΑ - Δελτίο Τύπου 24/10/2019

ΕΚΑ -  Δελτίο Τύπου 24/10/2019

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■

Web Site: www.eka.org.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ. Πρωτ.: 8889                                                     Αθήνα, 24/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει τις μαζικές απολύσεις προσωπικού που πραγματοποιούν ή απειλούν ότι θα πραγματοποιήσουν πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο του Φαρμάκου, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων – Συναφών Επαγγελμάτων - Κλάδων.

Σύμφωνα με την ΠΟΙΕΦ – ΣΕΚ, κραυγαλέα είναι η περίπτωση της πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκου Angelini που σήμερα με την νομική φόρμουλα της «εθελούσιας εξόδου» δείχνει την έξοδο στο 65% του προσωπικού της! Η πράξη αυτή σε συνδυασμό με δηλώσεις στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας περί «μειώσεων θέσεων εργασίας στο φάρμακο από 14 - 43%» ακυρώνουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και επενδύσεων στο Φάρμακο.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.

Το Δ.Σ.

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ