Menu
A+ A A-

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ &

ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΚΛΑΔΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.

ΑΡ ΠΡΩΤ : 707                                                                            AΘΗΝΑ, 22/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ,

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Επιτέλους! Ενάμιση μήνα μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για επένδυση στην Θεσσαλονίκη από μεγάλη πολυεθνική Φαρμακευτική Εταιρεία και για τις 17 Ελληνικές του χώρου που θα ανέπτυσσαν τα τμήματα παραγωγής τους η "ανάπτυξη" .....ΗΡΘΕ !!!!!!!!!

Μετά τις προειδοποιητικές βολές για « μειώσεις θέσεων εργασίας στο φάρμακο από 14 - 43%» και τις «εκπλήξεις» που θα προετοίμαζε για την Κυβέρνηση η .... ανικανοποίητη φαρμακοβιομηχανία..... προχωρήσαμε από τις πράξεις στα έργα!

Η Angelini ανακοινώνει πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» που αφορά το 65% του προσωπικού της! Στην Bayer είναι σε εξέλιξη «αναδιάρθρωση» που θα ολοκληρωθεί σε βάθος 3ετιας! Στην ΦΑΜΑΡ υπάρχει αγωνία για την απασχόληση περιμένοντας το «αναπτυξιακό σχέδιο» της νέας ιδιοκτησίας. Παντού όπου επικοινωνούμε τις ανησυχίες μας οι εργοδότες δεν δεσμεύονται στην διατήρηση των θέσεων και των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων τους!

Έχουμε προειδοποιήσει και τους πρώην αλλά και τους νυν κυβερνώντες ότι το φάρμακο δεν είναι εμπορικό προϊόν για να αντιμετωπίζεται με εισπρακτικές λογικές. Θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα που θα άλλαζαν το πλαίσιο προώθησης και διακίνησης εμποδίζοντας την αναπαραγωγή φαινομένων διαφθοράς. Η επιβολή με Νόμο του κώδικα δεοντολογίας, το μητρώο του Ιατρικού επισκέπτη , η υποχρέωση απασχόλησης προσωπικού από τις Εταιρείες με βάση τον τζίρο, σταθεροί κανόνες τιμολόγησης, κίνητρα για ανάπτυξη θα βελτίωναν το κλίμα και θα αύξαναν την απασχόληση»!

Με το ξέσπασμα της κρίσης είχαμε προτείνει σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα της Υγείας την Ενιαία δράση ώστε να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στα χειρότερα που έρχονταν!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου

Επαναφέρουμε την πρόταση μας αυτήν τώρα! Κανείς που θέλει να προασπίσει την θέση εργασίας του δεν θα μείνει ακάλυπτος!

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

  • ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ !
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!                                                                                                                                                                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ