Menu
A+ A A-

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΕΚΑ ΦΩΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 17/04/2021, αποφάσισε παναττική απεργιακή κινητοποίηση και εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2021 στις 6 Μαΐου και καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, του ανέργους, τους νέους και τις νέες του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας σε συνδυασμό με τον φόρο τιμής που πρέπει να αποδώσουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ενάντια στους επικείμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Το ΕΚΑ έχει σταθεί απέναντι στην κατάργηση του 8ώρου και στις άλλες αντεργατικές διατάξεις από το Νοέμβριο του 2020, επί υπουργίας κου Βρούτση. Το ίδιο θα πράξει και τώρα. Δεν μπορούμε να μην αντισταθούμε.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:
- Στην κατάργηση του 8ώρου
- Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
- Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
- Στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
- Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
- Στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)
Καλούμε την κυβέρνηση να μην γυρίσει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω και να βάλει φρένο στις αντεργατικές διατάξεις. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΙΟΥ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas 26/4/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«ESTEΕ LAUDER ΕΛΛΑΣ»

Μέλος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 6                                                                  ΑΘΗΝΑ, 26/4/2020

Ανακοίνωση

Σωματείου Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas

           

            Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Όπως γνωρίζετε το Σωματείο έχει επιτύχει την υπογραφή 3ετους σύμβασης εργασίας με την Επιχείρηση με διασφάλιση των αποδοχών και των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού. Χαιρετίσαμε την υπογραφή στις δύσκολες εποχές της πανδημίας προσβλέποντας «στην συνέχιση της συνεργασίας και στην διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας».

            Σε αυτό το πλαίσιο παραβλέψαμε κάποιες ενέργειες στελεχών που «βασιλικότεροι του Βασιλέως» εξέλαβαν την ανοχή μας ως αδυναμία.

            Δεν μπορούμε όμως να σιωπήσουμε άλλο. Η ανακοίνωση των ρεπό όλων σχεδόν των υπάλληλων της Estee Lauder Hellas τις μέρες τις αργίας της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ όλες οι άλλες Εταιρείες του κλάδου αλλά και του Ομίλου τα έχουν μεταφέρει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

            Στις περισσότερες/ους από εμάς δεν υπάρχει σταθερότητα στο πρόγραμμα. Τα ρεπό ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα άρα η «σύμπτωση» να συμπέσουν σχεδόν όλων στις αργίες μόνο ως bulling και βλαπτική μεταβολή της εργασιακής μας σχέσης μπορεί να εκληφθεί.

            Επειδή έχουμε όλες και όλοι ταλαιπωρηθεί αρκετά όλη αυτήν τη περίοδο της πανδημίας, έχουμε υποστεί αναστολές συμβάσεων και απώλειες εσόδων μισθολογικά δεν αξίζουμε μιας τέτοιας μεταχείρισης. Καλούμε τους υπευθύνους της Εταιρείας να δείξουν την κοινωνική τους ευθύνη και να σταθούν διπλά και όχι απέναντι στους εργαζόμενους. Το Σωματείο θα συνεχίσει τον διάλογο αλλά και θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας.

ΤΟ ΔΣ

Σφραγίδα ESTEE LAUDER

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ