Menu
A+ A A-

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas 26/4/2021

Ανακοίνωση  Σωματείου Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas 26/4/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«ESTEΕ LAUDER ΕΛΛΑΣ»

Μέλος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 6                                                                  ΑΘΗΝΑ, 26/4/2020

Ανακοίνωση

Σωματείου Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas

           

            Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Όπως γνωρίζετε το Σωματείο έχει επιτύχει την υπογραφή 3ετους σύμβασης εργασίας με την Επιχείρηση με διασφάλιση των αποδοχών και των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού. Χαιρετίσαμε την υπογραφή στις δύσκολες εποχές της πανδημίας προσβλέποντας «στην συνέχιση της συνεργασίας και στην διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας».

            Σε αυτό το πλαίσιο παραβλέψαμε κάποιες ενέργειες στελεχών που «βασιλικότεροι του Βασιλέως» εξέλαβαν την ανοχή μας ως αδυναμία.

            Δεν μπορούμε όμως να σιωπήσουμε άλλο. Η ανακοίνωση των ρεπό όλων σχεδόν των υπάλληλων της Estee Lauder Hellas τις μέρες τις αργίας της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ όλες οι άλλες Εταιρείες του κλάδου αλλά και του Ομίλου τα έχουν μεταφέρει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

            Στις περισσότερες/ους από εμάς δεν υπάρχει σταθερότητα στο πρόγραμμα. Τα ρεπό ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα άρα η «σύμπτωση» να συμπέσουν σχεδόν όλων στις αργίες μόνο ως bulling και βλαπτική μεταβολή της εργασιακής μας σχέσης μπορεί να εκληφθεί.

            Επειδή έχουμε όλες και όλοι ταλαιπωρηθεί αρκετά όλη αυτήν τη περίοδο της πανδημίας, έχουμε υποστεί αναστολές συμβάσεων και απώλειες εσόδων μισθολογικά δεν αξίζουμε μιας τέτοιας μεταχείρισης. Καλούμε τους υπευθύνους της Εταιρείας να δείξουν την κοινωνική τους ευθύνη και να σταθούν διπλά και όχι απέναντι στους εργαζόμενους. Το Σωματείο θα συνεχίσει τον διάλογο αλλά και θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας.

ΤΟ ΔΣ

Σφραγίδα ESTEE LAUDER

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ