Menu
A+ A A-

Δελτίο Τύπου 7/06/2021: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου 7/06/2021: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία  την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 989                                            AΘΗΝΑ, 07/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ιατρικοί Επισκέπτες, Φαρμακοϋπάλληλοι, Φαρμακεργάτες, Εργαζόμενοι στο Παραφάρμακο και καλλυντικό

Το ότι έπρεπε να προσαρμοστεί  η Ελληνική, στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και στις Διεθνείς Συμβάσεις, και ότι η πανδημία έθεσε ζητήματα εκσυγχρονισμού και ρύθμισης στην αγορά εργασίας  σχετικά με το ωράριο, την τηλεργασία, το δικαίωμα αποσύνδεσης του εργαζομένου στον ελεύθερο χρόνο του, την βία, την παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, την ψηφιακή κάρτα εργασίας κλπ ήταν πάγια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κάποια από αυτά (αποσύνδεση κατά την διάρκεια της ανάπαυσης, μη τοποθέτηση συστημάτων Γεωεντοπισμού -GPS- στα iPad και στα Εταιρικά αυτοκίνητα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιβάρυνση του κόστους απόκτησης και χρήσης Εταιρικών περιουσιακών στοιχείων από τον εργοδότη, ασφαλιστική κάλυψη του εργαζομένου κατά την μετάβαση στην εργασία του και την επιστροφή του στο σπίτι)  είχαν συμπεριληφθεί στις προτάσεις της ΠΟΙΕΦΣΕΚ για την ανανέωση της Σ.Σ.Ε. του κλάδου.

Το ότι αυτή η ανάγκη όμως, θα χρησιμοποιηθεί σαν πρόσχημα για την κατεδάφιση όλων των εργατικών κατακτήσεων των τελευταίων δυο αιώνων , ήταν αίτημα του ΣΕΒ, της τρόικας και των πιο σάπιων αντιδραστικών κύκλων της Ελληνικής ολιγαρχίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ !

Το εργασιακό Νομοσχέδιο αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών  που αρχικά εμφανίστηκαν σαν προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καταργεί το 8ωρο καθώς με τις ατομικές συμβάσεις που θεσπίζει επιβάλει την υπερωριακή απασχόληση χωρίς πρόσθετες αποδοχές αλλά με «πληρωμή» σε ρεπό,  διπλασιάζει τις φθηνές υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις. Καθιερώνει την Κυριακάτικη εργασία και στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας πέρα από τους Ιατρικούς Επισκέπτες για τους οποίους δεν υπάρχουν ωράρια εδώ και χρόνια (Logistics, οικονομικές υπηρεσίες, διακίνηση, μεταφορά και διανομή φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού,αποθήκευση)! Συνεχίζει την Διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Πραγματοποιεί μια επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζόμενων ώστε να μην παλεύουν για  τα δικαιώματα τους με την δίωξη συνδικαλιστών και  την θέσπιση της «αστικής ευθύνης» των Σωματείων και των εκπροσώπων τους. Διευκολύνονται οι ανεξέλεγκτες απολύσεις. Αναιρείται η επαναπρόσληψή του εργαζομένου ακόμα και αν αυτός δικαιωθεί δικαστικά!

  • -        ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ !
  • -        Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ !

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη και συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου και καλεί  όλους τους εργαζόμενους Ιατρικούς Επισκέπτες, Φαρμακοϋπαλλήλους, Φαρμακεργάτες, Εργαζόμενους στο Παραφάρμακο και Καλλυντικό να αγωνιστούμε όλοι μαζί για :

  • ü  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !
  • ü  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ !
  • ü  ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ .

επιστροφή στην κορυφή

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ