ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/4/2022: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/4/2022:  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ;

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1092                                                   AΘΗΝΑ, 7/4/2022

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ;

Συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι το επικουρικό μας ταμείο δίνει 22% μικρότερη μέση σύνταξη από το δημόσιο επικουρικό ταμείο, ενώ οι κρατήσεις μας είναι μεγαλύτερες κατά 25%;  Ότι αυτό σημαίνει πως σαν ασφαλισμένοι πληρώνουμε  περισσότερα μηνιαία, ενώ σαν συνταξιούχοι θα παίρνουμε λιγότερα

Γνωρίζετε ότι υπάρχει απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας που προβλέπει ότι η σύνταξη που δίνουν ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης δεν μπορεί να είναι κατώτερη του Δημοσίου;

Γνωρίζετε ότι όσοι συνάδελφοι έχουν ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από 12.228€, οι εισφορές που καταβάλουν δεν υπολογίζονται στην σύνταξη τους;

Είναι πρωτοφανές να έχουμε διαφορετικό ταμείο για την επικουρική σύνταξη και διαφορετικό για το εφάπαξ.

Τι εξυπηρετεί η ύπαρξη δύο ταμείων;

Γνωρίζετε ότι η συγχώνευση των διοικήσεων των δυο ταμείων θα μπορούσε να εξοικονομήσει πόρους που θα αντιστοιχούσαν σε αύξηση τουλάχιστον κατά 5% των συντάξεων μας; Γιατί τα χρήματα των εισφορών μας κατασπαταλώνται για τη λειτουργία δύο ταμείων;

Πόσο δημοκρατική και διαφανής είναι η λειτουργία των ταμείων μας όταν προσπαθούν να αλλάξουν το καταστατικό για να μπορέσουν να «γαντζωθούν» στις καρέκλες τους, διώχνουν την συνδικαλιστική οργάνωση που το ίδρυσε από την έδρα της, αρνούνται να ενημερώσουν για τον ασφαλιστικό τους δεσμό  με το φάρμακο;

Για όλα αυτά τα ερωτήματα η ομοσπονδία μας ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης μέσα από το site της και μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα ανακοινωθούν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ