Δελτίο Τύπου 26/7/2022: Συνάντηση ΠΟΙΕΦΣΕΚ με την Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κα ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δελτίο Τύπου 26/7/2022: Συνάντηση ΠΟΙΕΦΣΕΚ με την Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ  κα ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1133                                                   AΘΗΝΑ, 26/7/2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΕΦΣΕΚ με την Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

κα ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας με επικεφαλή τον Πρόεδρο της ΠΟΙΕΦΣΕΚ Σωκράτη Λάμπο συναντήθηκε στην Βουλή με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Image

Ζητήσαμε την στήριξη του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταγγείλαμε την στάση ορισμένων Φαρμακευτικών Εταιρειών  που ενώ από την μια κερδοφορούν παρά την κρίση και την πανδημία, από την άλλη  επιστρατεύουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που προκύπτει όχι μόνο από τον τελευταίο  Νόμο, αλλά και από «Βασιλικά διατάγματα» του 1920 (!!!) που επικαιροποιήθηκαν πρόσφατα και  τους δίνουν  το δικαίωμα να απαιτούν ακόμα και αποζημιώσεις από υπαλλήλους που αποχωρούν από την εργασία τους οικειοθελώς !!!!!

Ενημερώσαμε για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό μας Ταμείο, τις αγωγές έξωσης στα Σωματεία Φαρμάκου και στους συνταξιούχους, την προσπάθεια για αλλαγή του καταστατικού με μείωση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΔΣ καθώς και τις αποκλίσεις στις παροχές σε σχέση με τις εισφορές που δίνει το ΤΕΑΥΦΕ συγκριτικά με το Δημόσιο.

Η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει τις θέσεις μας και σε κάθε περίπτωση να κινηθεί στο πλευρό των Εργαζόμενων σε Φάρμακο - Παραφάρμακο - Καλλυντικό, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του ΤΕΑΥΦΕ τόσο κινηματικά όσο και κοινοβουλευτικά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ