Menu
A+ A A-

ΠΑ.ΣΩ.ΣΥ.Φ e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ _ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/12/2022: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΠΑ.ΣΩ.ΣΥ.Φ e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ _ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/12/2022: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Λογότυπο ΠΑΣΩΣΥΦ

Αρ. Πρωτ.: 8                                      Αθήνα, 16/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

               Αγαπητοί συνάδελφοι

              

               Την Δευτέρα 14.11 το ΔΣ του Σωματείου μας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σωκράτη Λάμπο.

               Ενημερώσαμε τους Διοικούντες την ομοσπονδία για την απόφαση μας να προσχωρήσουμε σε αυτήν, για τον χαρακτήρα του Σωματείου μας σαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ εμβέλειας που συσπειρώνει τους συνταξιούχους Φάρμακο υπαλλήλους και δεν αποκλείει κανένα του «εκλέγειν και εκλέγεσθε» καθώς και τις μέχρι τώρα ενέργειες μας.

               Οι Συνταξιούχοι μαζί με τους Φαρμακοϋπαλλήλους αποδέχτηκαν το 2013 την αυτονόμηση του Ταμείου γιατί έδινε μεγαλύτερες παροχές από τις αντίστοιχες του Δημοσίου και ο κλάδος ήταν ένας από τους λίγους με δυνατότητες ανάπτυξης .

               Αυτό που ζητάμε σήμερα είναι:

-        Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ που υποχρεώνει αυτά τα Ταμεία να χορηγούν παροχές «κατ’ ελάχιστον» αντίστοιχες αυτών του Δημοσίου.

-        Να συμμετέχει εκπρόσωπος μας στο ΔΣ του Ταμείου όπως προβλέπει το καταστατικό.

-        -Να ψηφίζουν και οι συνταξιούχοι στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών του ΔΣ.

              

               Ο Πρόεδρος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ απάντησε ότι η Ομοσπονδία έχει αναδείξει με στοιχεία τα προβλήματα που προέκυψαν από την λειτουργία του Ταμείου αυτά τα 10 χρόνια.

               Με ενέργειες και των μελών της στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ αποτράπηκαν οι μειώσεις στις συντάξεις που προβλεπόντουσαν για τα τελευταία δυο χρόνια. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα εξειδικευτούν από τους υποψήφιους που θα υποστηρίξει στις εκλογικές διαδικασίες του ΤΕΑΥΦΕ.

               Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΙΕΦΣΕΚ δεσμεύεται να προωθήσει τα αιτήματα των συνταξιούχων του κλάδου, να περιφρουρήσει τις εκλογικές διαδικασίες και να καταγγείλει την κάθε παρατυπία.

               Στην συνέχεια το ΔΣ του Σωματείου μας ασχολήθηκε με οργανωτικά ζητήματα και την προετοιμασία Γενικής Συνέλευσης χωρίς αποκλεισμούς με συμμετοχή όλων των συναδέλφων οπουδήποτε και αν βρίσκονται είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά.

  • Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ!
  • ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑ.ΣΩ.ΣΥ.Φ e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ

επιστροφή στην κορυφή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ