Ανακοίνωση 6/12/2023 για το Ασφαλιστικό

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1341                                                                         AΘΗΝΑ, 6/12/2023

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης που κατατίθεται από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ δεν επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του ΤΕΑΥΦΕ, του ταμείου που χορηγεί την επικουρική μας σύνταξη και που παραμένει υποχρεωτικής ασφάλισης, μετατρέπει το ΤΑΥΦΕ, το ταμείο που δίνει την εφάπαξ παροχή, σε ταμείο προαιρετικής ασφάλισης.

Η αλλαγή αυτή, της μετατροπής του ΤΑΥΦΕ, από υποχρεωτικής σε προαιρετικής ασφάλισης, χωρίς να διευκρινίζεται πως θα διαφυλαχθούν τα κεκτημένα δικαιώματα των ασφαλισμένων, πέρα από θέματα φορολόγησης, εγκυμονεί κινδύνους για την απόδοση του εφάπαξ  χιλιάδων συναδέλφων.

Η εκτίναξη των δαπανών λειτουργίας του ΤΑΥΦΕ από τις διοικήσεις του, δεν πρέπει να γίνει η αφορμή, να χαθούν ή να κουτσουρευτούν τα χρήματα που παρακρατούνται κάθε μήνα από το μισθό μας.

Εφόσον, όπως αναφέρεται και στο νομοσχέδιο, η προστασία των ασφαλισμένων αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του κράτους, καλούμε το Υπουργείο να εγγυηθεί τις εισφορές μας και σε διαβούλευση με την Ομοσπονδία μας να καταλήξει σε λύσεις που να προστατεύουν τα κεκτημένα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ