Menu
A+ A A-

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1265                                                            AΘΗΝΑ, 21/4/2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ

            Αγαπητοί συνάδελφοι

            Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των ταμείων μας, στις 3,4 & 5 Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον τους.

            Ή θα αφήσουμε να διοικούνται με αδιαφάνεια, σπαταλώντας τα χρήματα των εργαζομένων σε υψηλά λειτουργικά κόστη, με καθηλωμένες τις παροχές, όπως έχουμε αναδείξει τόσες φορές, ή θα εκλέξουμε διοικήσεις που θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους και θα εργάζονται για το συμφέρον τους.

            Η Ομοσπονδία, για το ΤΕΑΥΦΕ (το ταμείο που δίνει την επικουρική σύνταξη), στηρίζει την υποψηφιότητα των εξής συναδέλφων:

  • Ανδριανόπουλος Δημήτριος
  • Καραχισαρίδης Βασίλειος
  • Ντούμας Ελευθερίος
  • Τσιαπής Δημήτριος
  • Τσίνας Κωνσταντίνος

για δε το ΤΑΥΦΕ (το ταμείο που δίνει το εφάπαξ), τους:

  • Αυγερίδη Ευαγγελία (Κέλλυ)
  • Καραμούζης Παναγιώτης
  • Κοτρίδου Σοφία
  • Μανωλάκος Γεώργιος
  • Μωκάκος Νικόλαος

και τις θέσεις τους που παραθέτονται πιο κάτω :

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

  1. Με κάθε διαθέσιμο τρόπο να αποδοθούν υψηλότερες και αναλογικότερες συντάξεις στους ασφαλισμένους.(Εκτιμάται ότι αν γίνει αναλογιστική μελέτη με παραμέτρους ίδιες με την μελέτη που έχει γίνει για το ΕΤΕΑΕΠ και παράταση της ανακεφαλαιοποίησης κατά δυο έως τρία χρόνια, θα ακυρωθούν οι δυο τελευταίες μειώσεις του 10%+10% που έγιναν, όποτε θα αποκατασταθεί κάπως η απόκλιση στις συντάξεις του ΤΕΑΥΦΕ vs Δημοσίου)
  2. Υπολογισμός των συντάξεων, ευθυγραμμισμένο με τις αποφάσεις του ΣΤΕ που υποχρεώνει αυτά τα Ταμεία να χορηγούν παροχές στους συνταξιούχους τους «κατ’ ελάχιστον» ανάλογες του ασφαλιστικού του Δημοσίου και τρόπο υπολογισμού ίδιο με αυτόν που ισχύει στο ΕΤΕΑΕΠ.
  3. Τα ταμεία ανήκουν στους εργαζόμενους, γι’ αυτό η αυτοδιαχείρισή τους θα πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και δημοκρατικό τρόπο, τόσο στη λειτουργία τους, όσο και στις εκλογικές διαδικασίες.
  4. Αποτελεσματικότεροι έλεγχοι για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων.
  5. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για την παρακολούθηση και ενημέρωση των ασφαλισμένων για τις καταβαλλόμενες εισφορές.
  6. Πρωτοβουλία για υποβολή πρότασης Νόμου ώστε να εγγυάται το κράτος τα χρήματα των εισφορών των ασφαλισμένων στα ΝΠΙΔ ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης όπως προβλέπεται και στο νέο επικουρικό ταμείο ΤΕΚΑ.
  7. Συντονισμός των κλάδων σύνταξης και πρόνοιας (εφάπαξ) με στόχο την ενοποίηση των δυο Ταμείων που θα οδηγήσει στην μείωση των λειτουργικών εξόδων. Αυτή η μείωση να επιστρέφεται είτε σαν ετήσια παροχή σε συνταξιούχους με χαμηλή σύνταξη, είτε για την διόρθωση κάποιων «αδικιών» στην απονομή εφάπαξ σε κατηγορίες συνταξιούχων (πχ όταν ο εργοδότης δεν πλήρωνε την εισφορά η την έβαζε σε λάθος κωδικό). Να καταργηθούν οι προσαυξήσεις σε αυτήν την περίπτωση.
  8. Ακύρωση των αλλαγών που επιχειρήθηκαν με σκοπό την κατάργηση του κοινωνικού ελέγχου και διάλογο για την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλισμένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ